Erän verkossa oleva uutuusvieheiden esittely toimii samalla lähtölaukauksena uistinten koekalastuskaudelle 2021. Ensimmäisessä vaiheessa vieheisiin on tutustunut Jari Tuiskunen, joka kertoo niistä omat arvionsa pikaisen hypistelyn ja koeuittelun jälkeen.

Tässä vaiheessa vieheet ovat jo hajantuuneet eri puolille Suomea. Kuhan vetouisteluun tarkoitettuja vieheitä tutkii Risto Jussila, suurhaukivieheitä Teemu Koski ja jigejä Jari Rannisto. Ahvenien, haukien ja kuhien heittoon tarkoitettuja vieheitä koekalastaa Jari Tuiskunen, samoin lohikalavieheitä.

Parhaat vieheet eli vuoden vieheet esitellään Erän numerossa 12/2021. Eri kategorioita on peräti yhdeksän.

PS. Pääset lukemaan uutuusviehejuttuja tilaajatunnuksilla!

Vuoden 2021 uutuusvieheet

Vaaput: Abu Svartzonker McCelly – Water Wolf
Lusikat: Jakuta Steepeli – Norolan Trout Spoon
Lipat: Calico Cat Flat – Savage Gear Fat Tail Spin
Jigit: Bait Junkie Grub – Vale-Pasuri
Hybridit: Kopsu Huppu – Storm Gomoku Ultra Blade

 

 

Lue myös