Alkukauden tulva sekä kylmä vesi on yhdistelmä, joka laittaa kokeneetkin kalastajat miettimään perhovalintoja.

Vedet ovat toukokuulla monin paikoin vielä varsin kylmiä, eikä kaloille ole tarjolla yksittäistä runsasta ravintokohdetta. Ne  syövät mitä eteen sattuu tulemaan.

Pikkuperhot hukkuvat tulvaan ja roskiin, joten pätevä tarjous on usein hyvin erottuva, kuten värikäs Mickey Finn.

Mickey Finnin nousu parrasvaloihin tapahtui Amerikassa 1930-luvulla. Punakeltaisella perholla oli toki jo kalasteltu aiemmin, kun lopulta amerikkalainen kalastustoimittaja ja -kirjailija John Alden Knight teki perhon tunnetuksi eräässä  lehtiartikkelissa. Hänen nimiinsä Mickey Finn yleensä kirjataankin.

Mickey Finn on sanan mukaisesti loistava ärsytysperho, joka kelpaa monelle kalalajille. Se pyytää yllättävästi ympäri vuoden, myös ympäri maailman. Perhon materiaalit ovat yleisiä, ja se on vieläpä melko helppo sitoa.

Yksinkertainen Mickey Finn kalastaa myös kesällä. Pieni vasikkasiipinen Mickey on osoittautunut ottavaksi jopa lohijoilla. Uistelussa veturivieheen takana metrin tapsissa iso vuohenkarvasiipinen sidos on puolestaan kelvannut kuhalle ja hauelle.

Pertti Kanerva sitoo Mickey Finnin Erän numerossa 5/2021 (juttu avautuu tilajaatunnuksilla 12.5.2021 alkaen)