Toukokuu, yksi kalastuksellisesti kiehtovimmista vuodenajoista, on jo puolessa välissään, kun ensi viikonloppuna suuntaamme kalaporukalla kohti Ahvenanmaan Kasvikeniä.

Tarkoituksena on ottaa kahden päivän aikana mittaa ennen muuta ahvenista, joiden pyyntiin on tuolla alueella näin kevätaikaan erinomaiset mahdollisuudet.

Ahvenia ”melkein joka heitolla”

Kasviken on pitkä matala lahti pohjoisella Ahvenanmaalla Getan ja Finströmin kuntien välimailla, kuin luotu kevätkutuisten kalojen sikiämispaikaksi.

Alueen vetovoimaisuuden totesimme jo kaksi vuotta sitten saadessamme sieltä ahvenia aivan tolkuttomasti. Rehellisesti voi sanoa, että kaksipäiväisen reissumme aikana ainakin itselläni oli vähemmän tärpittömiä kuin tärpillisiä heittoja kalastaessani kevyillä jigipäillä ja viisisenttisillä Mikado Fishunter –kalajigeillä.

Kalantuloa kuvaa hyvin se, että tukikohtamme Bomanin mökkikylän laiturin viereltä jigitellessäni sain ahvenen 19 perättäisellä heitolla. Kahdeskymmenes onnistui karkaamaan niin lähellä venettä, ettei uusi ehtinyt enää nappaamaan.

laituri_bomanin mökkikylä

Bomanin mökkikylän laiturikin antoi ahvenia varsin avokätisesti.

Isoihinkin mahdollisuus

Tuolla kerralla ahvenet eivät olleet järin suuria. Keskipaino taisi jäädä jonnekin 150-200 gramman tietämiin ja komeimmatkin yksilöt alle 400 gramman.

Potentiaalia on kuitenkin myös mörssärikokoisiin. Kaverini oli käynyt paikalla muutamaa viikkoa meidän jälkeemme, ja silloin ahventen kaliiperi oli ollut huomattavasta vauraampaa. Yli puolikiloisia oli tullut useita.

Myöhemmin sain viestiä myös eräiltä muilta kalastajilta, joiden toimesta kilorajakin oli rikkunut.

Kevätkalastuksessa melkoista roolia näyttelee tietysti kalapäiville sattuva sää. Suojaisessa lahdessa ei kovakaan tuuli pysty pyyntimahdollisuuksia kokonaan tuhoamaan, mutta vaikeusastetta se mökkikylän pikku veneillä liikkumiseen toki lisää.

Mutta jos kovaan tuuleen liittyy kylmä, sateennuhruinen sää, voinee haaveet hyvästä syönnistä haudata. Nollareissua tarvinnee tuskin kuitenkaan pelätä.

kaksitoista_viehettä

Mestariarvaaja saa tusinan ottipeliä, joilla pystyy haastamaan niin hauet, kuhat, ahvenet kuin lohikalatkin.

Paljonko painaa suurin ahven?

viisi_viehettä

Kaikkien kesken arvotaan viisi ottiviehettä.

Tässä arvauskilpailussa kysymme, paljonko painaa kolmehenkisen venekuntamme saama suurin ahven, kun kalastusaikaa meillä on noin kaksi päivää välillä 14.-16. toukokuuta. Minun lisäkseni tiimiimme kuuluvat Juha Laakkonen ja Eero Peltonen.

Suurimman ahvenen paino pyöristetään lähimpään 50 grammaan, johon myös arvausvastaukset kannattaa pyöristää.

Palkinnoksi paras arvaaja nappaa sekalaisen sortimentin vieheitä, mukana muun muassa Rapalaa, Kuusamoa, Stormia, Berkleytä, Abua, Sebileä, Jesseä ja Gnuuta.

Arvontapalkinto puolestaan sisältää viisi viettelijää ja luovutetaan onnettaren suosikille, joka poimitaan kaikkien vastauksensa lähettäneiden joukosta.

Arvauksia voi laittaa tulemaan torstain 13.5. loppuun saakka. Onnea peliin!

Huomio! Kysymme lomakkeella yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.