Kun meno äityy kovaksi, varusteista ei ole varaa tinkiä. Kokenut eränkävijä osaa varautua ikäviinkin yllätyksiin ja ottaa mukaan vain kumppaneita, joihin voi luottaa.

Matkapuhelimeksi ei silloin käy mikä tahansa. Sen on oltava valmis ottamaan vastaan koviakin iskuja, selvittävä häkeltymättä kastumisesta ja paikallistettava oma sijainti vielä pitkään viimeisen latauskerran jälkeen.

Hyviä vaihtoehtoja niin metsälle, ulkotöihin kuin vaikkapa armeijan harmaisiin löytyy tästä artikkelista. Sateesta, hiekasta, pölystä tai kolhuista ei tarvitse kantaa huolta, ja parhaassa tapauksessa matkapuhelimella voi ottaa vaikka vedenalaiskuvan.

Digitaalisuus tuo lisää mielenrauhaa ja älyä metsälle. Tyhmempikin tajuaa, että fiksulla eränkävijällä ja ulkoilmaihmisellä on monta syytä digata digiä.

Metsädigi voi olla paljon muutakin kuin älypuhelimen tarjoamaa apua. Dronet ovat viime vuosina lyöneet läpi poronhoidossa, ja metsien kartoituksessa niistä on tullut tärkeä työkalu metsäkauppoja suunniteltaessa. Myrskytuhoistakin niiden avulla voidaan nopeasti ottaa selvää. Uusia käyttökohteita löytyy jatkuvasti lisää.

Myös riistakameroilla on digitaalinen sydän. Riistaa ja muita eläimiä voi kuvata ja tarkkailla esimerkiksi ruokintapaikoilla ja pesillä. Yhä useampi hankkii niitä valvontatehtäviin kotona, mökillä, veneessä tai asuntovaunussa.

Nykyaikaiset valvontakameratkin sopivat mainiosti kaksi- ja nelijalkaisten tarkkailuun. Omalla tontilla niillä pääsee bongaamaan myös ei-toivottuja tulijoita. Nopea DNA Laitenetti Plus välittää kuvat ja videot nähtäviksesi kotisohvalle vaikka saman tien.

Lipsahduksenkestävyyttä

Vanhan hyvän ajan luotettavuutta ja digiajan teknologiaa ääriolosuhteisiin. Nämä puhelimet kestävät käyttäjänsä pienet ja vähän suuremmatkin töppäilyt. Molemmissa neljä paikannusjärjestelmää ja Android 10 -käyttöjärjestelmä.

Blackview BV6600

Uutuus! Veden-, pölyn- ja iskunkestävä. Järeä 8580 mAh:n akku. Valmiustila ilman verkkoyhteyttä jopa 792 tuntia! Mahdollisuus ladata toista matkapuhelinta ja käyttää Zello-sovelluksella radiopuhelimen tavoin.

269 €  Siirry DNA Kauppaan

 

 

Ulefone Armor 10 5G

Lippulaivamalli on haarniskoitu sotilasstandardien vaatimusten mukaisesti. 5G-työjuhta vaativaan käyttöön. Suuri 6,67-tuumainen näyttö ja tasokas 64 megapikselin neloiskamera 4K-videokuvauksella.

569 €   Siirry DNA Kauppaan

 

 

Tarkkailemassa puolestasi

Akkukäyttöiset valvontakamerat ovat silmäsi, kun itse olet toisaalla. Video tallentaa myös ääntä.

Reolink Go / Reolink Go PT

Toimii Laitenetti Plus -liittymällä. Täysin langaton valvontakamera 4G-yhteydellä. Ilmoitus liikkeestä suoraan puhelimeen tai sähköpostiin. Reolink-sovelluksella (Android/iOS, suomi/ruotsi) voi vaihtaa asetuksia langattomasti. Vesitiiviys mahdollistaa ympärivuotisen ulkokäytön. Kestää pitkään ilman latausta.

PT-malli on maailman ensimmäinen etänä ohjattava 4G-kamera. Kameraa voi sovelluksella kääntää ja ja kallistaa.

279 €  Siirry DNA Kauppaan
349 €   Siirry DNA Kauppaan

 

 

Reolink Solar Panel

Aurinkopaneeli valvontakameroille. Ylläpitää akun latausta ilman verkkovirtaa.

39 €  Siirry DNA Kauppaan

 

Pilvessä, satoi tai paistoi

Kompakti riistakamera on helppo asentaa huomaamattomasti.

 

Uovision Compact 4G LTE Cloud

Toimii Laitenetti Plus -liittymällä. 20 megapikselin kamera kuvanlaatua arvostaville. Kuvaa myös Full HD -videota. Tehokas ja huomaamaton inframustasalama pimeäkuvaukseen. Sääsuoja varjelee luonnonvoimilta. Ilmaisen LinckEazi-pilvipalvelun kautta kameraa voi ohjata tietokoneella tai mobiililaitteella. Pilvipalvelu myös tallentaa kuvat ja videot. Tukee nopeaa 4G-yhteyttä.

279 €  Siirry DNA Kauppaan

Ilmasta käsin

Etsi uusia kuvakulmia ja tutki ympäristöäsi nykyaikaisella kuvauskopterilla.

DJI Air 2S

Huippuluokan drone, lentoaika jopa 31 minuuttia. Uudet sensorit havaitsevat esteet entistä kauempaa. Tuuman CMOS-kenno ottaa 20 megapikselin kuvia ja kuvaa uskomattoman teräviä 5K-videoita.

1029 €  Siirry DNA Kauppaan

3x DNA Vinkki:

Bitit liikkeelle
DNA Laitenetti Plus on riista- ja valvontakameroiden luottokumppani. Suunniteltu HD-tasoisen kuvan ja videon välittämiseen. Lähetysnopeus 5 Mbit/s. Alk. 4,90 €/kk

Älä kuvaa salaa
Jos riista- tai valvontakamera aiotaan sijoittaa maastoon, siihen on pyydettävä lupa maanomistajalta. Valvonnasta täytyy myös ilmoittaa esimerkiksi kyltillä tai tarroilla. Jos kuvaat omalla tontilla, älä riko naapurin kotirauhaa.

Meitä on droneksi
Tammikuun lopussa voimaan tulleet uudet EU-säännöt velvoittavat kaikki dronen lennättäjät rekisteröitymään ja noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä. Lue lisää droneinfo.fi.