Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailun henkilökunta vaihtui ennen varsinaista kilpailusuoritusta, kun Heikille tuli yllättäviä menoja. Kisäisäntä Tuiskusen aisapariksi ja Heikin korvaajaksi löytyi Jussi Kauppinen, jolle Kuokkala ja sen kalat ovat myös tuttuja.

Kaksikko lähti matkaan vakaasti päättäneenä selvittää vastauksen kilpailukysymykseen: kuinka paljon painaa Kuokkalankoskien kalastusreissun suurin kala?

Jarin ja Jussin sotasuunnitelmana oli keskittää kalastus iltapäivälle, jolloin sään ennakoitiin muuttuvan lämpimäksi pakkasyön jälkeen ja jolloin myös kalat olisivat toivottavasti aktiivisempia.

Ensimmäiset heitot miehiltä irtosivat kello 12.15. Herralankoski kylpi tuolloin jo auringossa ja lämpötila oli ehtinyt kivuta kymmenen asteen tuntumaan.

– Muutama minuutti aloituksesta jigiäni purtiin ensimmäisen kerran, raportoi Tuiskunen.

Ylös nousi noin 50-grammainen ahven, eikä Jari viitsinyt sitä edes punnita, koska oletuksena oli, että suurempiakin olisi päivän mittaan tarjolla.

– Varttitunti myöhemmin haavissa räpisteli pieni lahna, jonka jo ripustin vaakaan ja totesin 280-grammaiseksi.

Kalakaveri Jussi oli painellut sillä aikaa siltojen yläpuolelle, jonne on rakennettu uusia uomia ja pengerryksiä suhteellisen tuoreiden koskikunnostusten aikana.

– Niskan vasemmalle puolelle jää suojaisa poukama, josta valkoiseen jigiin nappasi ensin 370-grammainen hauki ja muutama heitto myöhemmin 600-grammainen. Minultakin siinä karkasi jonkinmoinen lattanokka.

kuokkalankoski

Herralankosken siltojen yläpuolella maisemat näyttävät nykyisin aivan erilaisilta kuin vielä kuukausi pari sitten.

Hauet heräävät

Paikka hiljeni, ja kaksikko päätti siirtyä alueen yläpäässä olevaan saaren, jonne pääsee puusiltoja pitkin. Vesi oli sektorilla epätavallisen alhaalla. Se ei kuitenkaan kaikkia kaloja haitannut.

– Heti kättelyssä karkuutin noin kilon painoisen kalan ja hieman myöhemmin toisen. Jussi sen sijaan onnistui saamaan hauen ylöskin saakka, 880-grammaisen.

Myös Jarilla aukesi haukitili heti, kun mies oli vaihtanut siiman päähän Alumiini-Lätkän. Tuloksena operaatiosta oli noin 700-grammainen kala.

Koska isompia kaloja ei saaren tienoilta löytynyt, kaksikko päätti siirtyä Kiertolahden-Pappilan-Majauslahden alueelle. Yritys oli kova ja sinnikäs, mutta kalat pysyivät poissa.

– Tai ainakaan meidän tarjouksemme eivät niille kelvanneet. Täällä tuli myös neljä tuntia täyteen ja vastaus arvauskilpailumme kysymykseen.

kuokkalankoski_laituri

Kalastusalueen yläpäässä vesi oli epätavallisen matalalla.

277 vastausta, neljä oikein

Suurimmaksi kalaksi kuokkalassa jäi 880-grammainen hauki ja kun lupasimme pyöristää painon lähimpään 50 grammaan, kisan oikeaksi vastaukseksi tuli 900 grammaa. Miten tulos onnistuttiin arvaamaan?

Kilpailuun tuli tarkalleen 277 vastausta ja niistä osui täsmälleen oikeaan lopputulokseen neljä. Jouduimme siis jälleen kerran arvontahommiin.

Virtuaalisen lapun nosti hatusta puhelimen välityksellä kisäisäntä Tuiskunen, ja valitun numeron takaa löytyi Tiina Halinen Puumalasta, joka saa palkinnoksi 12 kappaletta valikoituja ottivieheitä.

Kaikkien vastaajien kesken arvottiin hieman pienempi palkinto, viisi kuumaa ottiviehettä kesän koitoksiin. Palkinnon saa Joni Roininen Kotkasta.

Onnea voittajille ja kaikille kilpailuun osallistuneille iso kiitos!