– En ole murtsikoinut vuosikymmeniin. Lapin tuntureita olen nähnyt vain laskettelurinteistä. Talvinen läskipyöräily on avannut minulle aivan uuden perspektiivin pohjoisen hienoon luontoon, Somerto sanoo.

60-vuotispäivän lähestyessä Somerto alkoi etsiä itselleen lajia, jolla pitää kuntoa yllä. Hän päätyi ostamaan maantiepyörän ja lycrat.

– Ensin hurahdin maantiepyöräilyyn keväällä ja kesällä. Kun tuli syksy ja ensimmäiset lumet, en voinut kuvitellakaan, että pitäisin puolen vuoden tauon. En ollut koskaan edes ajatellut, että talvipyöräily olisi mahdollista.

Somerton mukaan sähköavusteinenkin pyörä vaatii talvisissa olosuhteissa ja Lapin maastossa kohtuullista kuntoa ja voimaa.

”Läskipyörällä talviseen tunturiin” on julkaistu Erän numerossa 4/2021 (juttu avautuu tilaajatunnuksella)

fatbike_läskipyörä