Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailussa kohteena oli Tammisaari, jonne lähdettiin avaamaan siikasesonkia. Toiveena oli saada edustava lasti siikoja ongella kolmen hengen voimin ja samalla vastaus kilpailun kysymykseen, kuinka monta siikaa tulee.

Kalastusaikaa oli tarjolla kuusi tuntia, joten toiveet olivat korkealla.

Alkuun päästiin ilman ongelmia. Jäät olivat väistyneet sen verran, että vene päästiin työntämään vesille Tammisaaren sillan lähellä olevat luiskalta. Merimatkan määränpäänä oli saari, joka oli ollut saaliin suhteen varma kohde monilla aikaisemmilla reissuilla.

vene_laskuluiska

Vene laskettiin vesille Tammisaaren sillan lähellä olevalta luiskalta.

Tai ainakin seurueen jäsenen Penan aikaisemmilla reissuilla. Tosin myös Jari tunnusti, että oli päässyt kokemaan saaressa antoisaa siianpyyntiä peräti kahdesti.

Sää oli mukava, kuten se keväällä voi olla.  Ilma oli muutaman asteen plussalla ja aurinko lämmitti. Haalareissa tuli hetkittäin jopa kuuma.

Kalastus polkaistiin käyntiin varttia vaille yhdeksän, toiveikkaissa tunnelmissa, kuten jo edellä totesimme.

– Kun tunti jos toinenkin kului ilman että yksikään kolmesta vavastamme olisi merkannut siian tärppiä, alkoivat fiilikset saaliin suhteen laskea, Jari raportoi.

Kikkakutosia ei ollut tällä kertaa tarjolla kalaonnen kääntämiseksi. Viehekalastaja voi vaihtaa viehettä ja kokeilla erilaisia uittotekniikoita, mutta siian onginnassa ei voi paljon muuta kuin odottaa.

Tai, no voi. Voi vaihtaa madon virkeämpään yksilön ja virittää pyydyksen eri paikkaan, mutta siihen konstit loppuvat. Ja näitä konsteja voi siikaonginnassa nimittää ns. järeimmiksi keinoiksi.

– Kalastimme koko käytettävissä olevan rannan päästä päähän, eikä tilanne tuntunut muuksi muuttuvan. Joko siiat olivat jossain muualla tai totaalisessa syömälakossa.

siikaonki_kalastus

Penan ilme kielii turhautumista, kun mitään ei tapahdu.

Mutta vihdoin, kello 13:n tienoilla, kun usko ja toivo viilettivät jo kaukana ulapalla perävalot vilkkuen, Pena sai tärpin. Siiman päässä tempoili mukavan kokoinen siika!

Vaan ei ollut tarkoitettu se siika kalastajille. Juuri ennen rantaa siika onnistui karkaamaan.

Ei tullut siikaa, eikä siika kilistellyt kelloja etiäisenä, että tästä se syönti alkaa. Koska syöntiä ei kuulunut, joukkue päätti vaihtaa paikkaa muutaman kilometrin päähän.

– Sama nollatahti jatkui sielläkin, joten päätimme luovuttaa, kun luvattu kuusi tuntia tuli täyteen.

Oikea vastaus Tammisaaren siikakierrokselta, eli nolla, oli yllätys ainakin kalastajille, mutta oliko se yllätys vastanneille? Suurin osa 224:sta vastaajasta arvasi tietenkin pieleen, mutta joukossa oli sentään kaksi, jotka arvasivat oikein.

Etäarvonnassa onni potki syylingit jalassa Piia Kaakkomäkeä Alavudelta. Piialle lähetämme postissa tusinan vieheen paketin. Arvoimme lisäksi kaikkien vastaajien kesken viiden ottivieheen paketin, jonka saa Vappu Terhokoski Maskusta.

Onnea voittajille ja kaikille vastanneille iso kiitos!