Varusteiden paino kiinnostaa retkeilijöitä aina. Kevyemmällä kantamuksella on mukavampi liikkua ja rasite matkalla pienempi.

Äärimmilleen vietynä varusteiden keveys pakottaa käyttäjän huolehtimaan tarvikkeistaan ja käyttämään niitä oikein. Retkeilijällä on oltava myös kykyä ennakoida mahdollisia riskejä, jotka voivat rikkoa varusteet.

Ggrammattuja varusteita käyttävät monesti jo hieman kokeneemmat retkeilijät. Aloittelijoiden on syytä perehtyä huolellisesti kevyempien varusteiden oikeaan käyttöön ennen tositoimia.

Teltan tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu, että se tarjoaa yöpymiseen riittävän suojan sateelta, tuulelta ja hyönteisiltä.

Vain välttämättömin

Kun telttojen painoa minimoidaan, se johtaa kaiken tilan typistymiseen vain välttämättömään. Joskus kevyet teltat toimivat vain pelkkinä yöpymissuojina. Absidiin mahtuvat ainoastaan varusteet ja oleskelutilana toimiva sisäteltta täyttyy tiiviisti yöpyjistä.

Perusleirityyppisessä käytössä kevytteltat toimivat hyvin vain suunniteltua pienemmälle henkilömäärälle.  Esimerkiksi talvella teltassa vietetty aika venyy helposti kesää pidemmäksi ja varusteitakin on selvästi enemmän.

Siksi kahden hengen teltta riittää talvella hyvin vain yhdelle hengelle.

DCF (Dyneema Composite Fabric) on erittäin ohut, kevyt ja kestävä materiaali. Suurin miinus on sen korkea hinta.

Vertailussa mukana:

  1. Big Agnes Tiger Wall 2 Carbon
  2. Big Agnes Tiger Wall UL 2
  3. DD Hammocks SuperLight Pyramid+ Mesh Tent
  4. Naturehike Cloud Up 10D 2P
  5. Nemo Hornet 2P
  6. Marmot Superalloy 2P
  7. Vaude Hogan SUL 2P
  8. Vaude Lizard Seamless 1-2P

Lue koko artikkeli Erän numerosta 3/2021 (Tilaa Erä: artikkeli avautuu tilaajatunnuksilla)