Jarin kanssa kalassa –arvauskilpailu on pyörinyt Erän nettisivuilla tammikuusta 2017 alkaen eli nyt jo yli neljän vuoden ja reilun sadan osakilpailun ajan.

Lukijat ovat saaneet arvattavakseen saaliskysymyksiä liittyen monenlaisiin kalareissuihini, jotka ovat suuntautuneet milloin kotini lähivesille, milloin jopa kaukomaille saakka. Nyt koronavuonna lähivesistöt ovat toki olleet pääroolissa.

Joka toinen viikko julkaistavissa osakilpailuissa on tavoiteltu noin tusinasta vieheestä koostuvaa palkintoa, jonka on voittanut omakseen vastaamalla kysymykseen oikein tai lähimmäs oikein. Aika usein oikeita vastauksia on tullut useampia, jolloin palkinnon kohtalo on ratkaistu arpomalla.

Viime aikoina mukana on ollut myös arvontapalkinto, joka on arvottu kaikkien vastauksen lähettäneiden kesken.

Näiden lisäksi tavoiteltavana on ollut pääpalkinto, 50 vieheen lajitelma. Sen on saanut omakseen vastaamalla kolmesti oikein eri osakilpailuissa.

Kolme oikein kahdessa kuukaudessa

Edellisen pääpalkinnon eli 50 pilkin uusi osoite ratkesi viime kierroksella. Sen voitti kemiläinen Matti Salovaara, joka ylsi kolmeen oikeaan vastaukseen todella nopeasti.

Ensimmäisen kerran hän arvasi nappiin, kun kysyimme tammikuun puolessa välissä suurimman vesijärveläisen pilkkikuhan pituutta (oikea vastaus oli silloin pyöreä nolla).

Toinen kiinnitys pääpalkintoon tuli kuukautta eli kahta osakilpailua myöhemmin, kun arvauskohteena oli Näsijärvestä pilkkimiemme mateiden lukumäärä (5 kpl).

Ja kolmannen kerran Matti veikkasi siis oikein edellisellä kierroksella, kun arvuuttelimme suurimman Puumalasta saamamme ahvenen painoa (550 g). Aikaa tähän voittoputkeen kului vaivaiset kaksi kuukautta.

Herkkuja monenlaisia

On siis tullut aika julkistaa uusi pääpalkinto. Vanhat arvaukset pyyhkiytyvät pois ja kaikki lähtevät uuteen kilpailuun samalta nollaviivalta.

Tällä kerralla pakkaamme rasiaan 50 kesäkalastusviehettä, koska palkinto luultavasti menee jakoon ennen seuraavan pilkkikauden alkua.

Paketti sisältää mielenkiintoisia ja takuulla toimivia virityksiä ahventen, haukien, kuhien, kirjolohien, rautujen, taimenten, harjusten, toutainten ja monien muiden petokalojen päänmenoksi.

Merkeistä mainittakoon Rapala, Kuusamo, Abu, Salmo, Grosari, JK-Uistin, Forelli, Jigwobbler, Mepps, Vibrax, Storm, Huopana Fly, Wiggler, Hopia, Josa, Mosari, Bomber, Laxman ja koko joukko muita herkkuja.

Kannattaa siis pysyä mukana ja käydä jättämässä arvaus jokaisessa osakilpailussa. Menestystä peliin!

viehe_palkinto

Vieheet täyttävät mukavasti yhden ison vieherasian.