Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailun kohteena oli tällä kierroksella Saimaaseen kytkeytyvät järvet, Kukko- ja Niinivesi, jotka molemmat sijaitsevat Puumalassa.

Järvet tunnetaan isoista ahvenista ja niitä oli Jarin lisäksi tavoittelemassa kaksi muuta pilkkikaveria. Tavoitteena oli saada vastaus kysymykseen kuinka paljon painaa kolmikon suurin kala.

Perjantai ei ollut paras mahdollinen kalapäivä. Järvellä puhalsi kipakka pohjoistuuli, taivas oli kirkas ja pakkasta kymmenen astetta. Aistittavissa oli, että nyt ei kalojen suhteen hyvä heilu.

Eikä ennakkoarvio pettänyt.

– Kirkas ja kylmä pohjoisvirtaus oli pilkkimiselle myrkkyä

Jarin mukaan kolmikko tallusteli järvelle hyvissä ajoin ennen auringon nousua. Tarkoituksena oli ottaa vastaa mahdollinen aamusyönti. Koska ahvenet eivät jaksaneet nousta puurolle, aamusyöntiä ei tullut eikä mitään muutakaan syöntiä.

Luotaimen perusteella jään alla oli yksittäisiä kaloja, mutta ne makasivat aivan kiinni pohjassa eikä niille tuntunut kelpaavan minkäänlainen pilkki.

Vaikka kalakeli oli sään puolesta surkea, lähes nollasyönnilla jään alta tuli sentään pari kohtuullisen kokoista kalaa.

Onneksi yksi kolmikon jäsenistä oli Maija, joka onnistui narraamaan nollasyönnistä neljä ahventa. Suurin kaloista painoi peräti 540 grammaa ja iski kuoreen väriseen jigipilkkiin.

Jarikin pääsi melkein kalan makuun, mutta kohtalo määrisä toisin: kala pääsi karkuun. Miehemme jäi kolmikosta ainoana nollakerhoon, sillä myös Jukka sai 450-grammaisen.

– Kun syönti ei tuntunut päivän edetessä miksikään muuttuvan, lopetimme turhauttavan puurtamisen kello 12 tienoilla, Tuiskunen raportoi matkalta.

Päivän suurimmaksi jäi Maijan 540-grammainen kala ja koska lupasimme pyöristää suurimman painon lähimpään 50 grammaan, kisan oikeaksi vastaukseksi tuli 550 grammaa.

Pääpalkinto lähtee Kemiin

Onnistuttiinko tehtävässä eli tuliko kilpailuun yhtään oikeaa vastausta? Todellakin!

Tällä kertaa suurinta kalaa kävi veikkaamassa 216 vastaajaa ja joukossa oli 16 oikeaa arvausta. Arpomiseksi meni kilpailu siis tälläkin kertaa.

Oikeiden vastausten joukosta parhaan arvaajan palkinnon eli kahdentoista vieheen paketin saa Tarja Puustinen Helsingistä. Kaikkien vastaajien kesken arvottiin lisäksi viiden ottivieheen setti, jonka saa Miska Turunen Tampereelta.

Ja sokerina pohjalla! Puumalan suurimman ahvenen painoon päättyi myös pääpalkinnon tavoittelu, vain kahdentoista osakilpailun jälkeen.

Pääpalkinnoksi varatun 50 vieheen paketin saa Matti Salovaara Kemistä, joka onnistui arvaamaan oikein Vesijärven pisimmän kuhan, Näsijärven mateiden määrän ja Puumalan suurimman ahvenen painon.

Onnea voittajille ja kaikille kilpailuihin osallistuneille isokokoinen kiitos! Ensi viikon lopulla alkaa taas uusi kierros, jossa voi jälleen voittaa ison kasan vieheitä.

jää_talvi

Pilkkipäivänä perjantaina keli oli kirkas ja jäällä tuli navakasti pohjoisesta.