Talvi 2019-20 oli kehnon jäätilanteensa ansiosta yksi kaikkien aikojen surkeimmista pilkkitalvista, mutta mahtui siihen valonpilkahduksiakin.

Yksi sellainen oli kevättalvinen reissuni Puumalaan, jossa kävimme ystäväpariskunta Jukka ja Maija Pitkäsen kanssa pilkillä sikäläisillä järvillä ja lammilla.

Kohokohdaksi muodostui piipahdus Saimaaseen kuuluvilla Kukko- ja Niinivedellä. Näistä Puumalan keskustan eteläpuolisista altaista saimme nätin kokoisia ahvenia reiluun 600 grammaan saakka.

Avainroolissa oli kaikuluotain, jonka avulla saattoi etsiä välivedessä viilettäviä ajoahvenia. Kun vettä oli ottipaikoilla yli kymmenenkin metriä, luotaimen hyöty kalojen paikallistamisessa ja käyttäytymisen havainnoinnissa oli korvaamaton.

Tarkemman raportin reissusta voi lukea Erästä 1/2021 (juttu avautuu tilaajatunnuksilla).

Kukkovesi_puumala

Kukkoveden maisemia viime talvelta.

Suurimman kyrmyniskan paino?

Edellisen käynnin innoittamana on tarkoitus suunnata samoille pilkkipaikoille myös tulevana viikonloppuna, tavoitteena totta kai isot ahvenet.

Arvauskilpailun kysymys kuuluu: Paljonko painaa kolmehenkisen tiimimme suurin pilkkiahven Kukko-Niinivedeltä perjantaina 19. maaliskuuta? Vastaus pyöristetään lähimpään 50 grammaan.

Jukka ja Maija ovat käyneet apajilla jo muutaman kerran tänä talvena ja saaneet hyvän kokoisia kyrmyniskoja, suurimpana Maijan 820-grammainen. Jos siis keliolosuhteet ovat ollenkaan suopeat ja kalat edes jonkinlaisella syönnillä, ei puolen kilon rikkomisen pitäisi ylivoimaisia vaikeuksia tuottaa.

Toisaalta kalojen kranttuillessa… kaikkihan me tiedämme, kuinka silloin saattaa käydä. Kukkovesi luovuttaa pelkkiä kukkoahvenia. Nollaa tuskin kannattaa kuitenkaan veikata.

Jigipilkillä ja luotaimella

Viime kerralla ottivieheenä toimi kuoretta tms. pikkukalaa jäljittelevä jigipilkki, jossa yllättävän oleellinen elementti tuntui olleen vatsapuolella roikkunut oranssi värikoukku.

Eräässä tilanteessa koukku pääsi irtoamaan, enkä ilman sitä saanut tärppiäkään. Välittömästi koukun uudelleenasennuksen jälkeen alkoi vapa taipuilla entiseen malliin.

Näillä aseilla ja monilla muillakin on tarkoitus sikäläisiä ahvenia kiusata, kaikuluotaintakaan unohtamatta. Elleivät sääolosuhteet aivan karmeiksi heittäydy, aiomme käyttää kalastukseen ainakin neljä tuntia.

kalastus_viehe

Parhaan arvaajan palkinnossa on herkkuja monen kalalajin makuun.

Palkintoja, palkintoja

Oikein tai lähimmäs oikein vastannut palkitaan tusinan vieheen satsilla, joukossa makoisia suunaukaisijoita muun muassa Kuusamolta, Rapalalta, Stormilta, Forellilta, Panther Martinilta ja MA:lta.

viehe_kalastus

Tämä viehesetti arvotaan kaikkien vastanneiden kesken.

Jos yhtä hyviä arvauksia on useampia, palkinto arvotaan niiden kesken.

Ellei arvausonni satu olemaan myötäinen, voi arvontaonni kääntää tappion voitoksi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan nimittäin viiden kovan ottivieheen setti.

Noutajaa odottaa myös kilpailumme 50 vieheestä koostuva pääpalkinto, jonka saa omakseen vastaamalla kolmesti oikein eri arvauskilpailuissa.

Tällä hetkellä kaksi  kilpailijaa on yltänyt kahteen oikeaan vastaukseen, joten jo tämä kisa saattaa ratkaista pääpalkinnolle uuden osoitteen.

Arvauksia otamme vastaan torstain 18.3. loppusekunneille saakka. Onnea peliin!

Huomio! Kysymme lomakkeella yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.

Suuahvenjahti Puumalassa (19.3.2021)

  • Ahvenen paino pyöristetään lähimpään 50 grammaan! Pilkkipäivä on 19. maaliskuuta.