Jarin kanssa kalassa -kilpailun kohteena oli madekierroksella Näsijärvellä sijaitseva lahti. Tavoitteena kahdella pilkkijällä oli saada kolmessa tunnissa mahdollisimman monta madetta.

Kaksikko oli pelipaikalla hyvissä ajoin ennen illan hämärtymistä eli näppärästi hieman aiemmin kuin mateet alkavat yleensä purra viehettä.

Kisapäällikkö Tuiskusen mukaan olosuhteet olivat täysin toisenlaiset kuin vuosi aiemmin. Viime keväänä jäällä ei ollut lainkaan lunta ja jäätäkin oli hädin tuskin viittä senttiä.

– Nyt ei tarvinnut kannen kestävyyttä pelätä. Luntakin oli paikoin kahlattavaksi asti.

Miten olosuhteiden muutos vaikuttaisi mateiden syöntiin? Vuosi sitten mateilla ei ollut lainkaan ottihaluja, joten nyt odotettiin edes hieman parempaa tulosta, vaikka paikka tunnettiinkin on-off tyyppisenä pilkkikohteena.

Muiden pilkkijöiden jälkiä ei jäällä näkynyt, joten kalat olivat saaneet olla rauhassa ainakin joitakin päiviä tai jopa viikkoja. Se oli myönteinen merkki.

– Pilkkimisemme käynnistyi totutun rauhallisesti hämärtymistä odotellessa. Muistelin, että juuri koskaan en ollut saanut täältä madetta ennen iltakuutta, vaikka aina paikalle oli saavuttu hyvissä ajoin. Made vaatii illan hämärtymisen ennen kuin alkaa liikkua, Tuiskunen pohdiskeli.

Ja kun viisarit pyörähtivät kello kuuden kohdalle, ahvenen palalla maustettua MA Mademorria raapaistiin ensimmäisen kerran.

– Ylös nousi täkäläinen perusmade mallia 500 grammaa. Pian oli toinenkin luikero jäällä.

Puoli seitsemästä seitsemään tapahtumia riitti paljon, mutta kaksikon toinen osapoli Heikki kärsi tekniikkamurheista ja karkuutteli mateita urakalla.

– Kun syönti tuntui kokonaan loppuneen kello 21 edellä, päätimme mekin lopetella.

Kun mateet summattiin kolmen tunnin urakoinnin jälkeen, Jarin saldoksi tuli viisi madetta ja Heikin nolla. Oikea vastaus arvauskisassa oli siis viisi.

– Kooltaan mateet olivat 400-630-grammaisia, eli ei yllätyksiä tässäkään suhteessa.

Miten lopputulos onnistuttiin arvaamaan? Vastauksia kilpailuun tuli kahta vaille kaksisataa ja joukossa oli peräti 18 oikeaa vastausta. Tusinan vieheen arvonnassa onni suosi Karri Kaislaa Kokemäeltä.

Lisäksi arvoimme kaikkien vastaajien kesken viiden pilkin paketin, jonka voitti Jari Luomi, Siilinjärvi.

Onnea voittajille ja kaikille massiivisen kokoinen kiitos!

made_pilkki

Illan saalis. Ahvenen viipaleella maustettu Mademorri antoi viisi madetta arvauskilpailun vastaukseksi.