Kansainväliset Erämessut järjestetään 5.–8. elokuuta 2021. Erämessut järjestetään elokuussa hybriditapahtumana eli perinteinen live-tapahtuma saa rinnalleen virtuaalisen tapahtuman. Jatkossa messut on tarkoitus järjestää vakiintuneella paikallaan kesäkuun alussa.

Erämessujen antaman tiedotteen mukaan siirto elokuulle tehdään hyvissä ajoin, jotta näytteilleasettajilla ja yhteistyökumppaneilla on myös aikaa tehdä omat messujärjestelynsä rauhassa.

Valtioneuvosto on linjannut, että ravintoloiden aukioloaikoja rajoitetaan sekä etätyösuosituksia jatketaan kesäkuun loppuun asti. Elinkeinoelämän rokoteskenaarion mukaan suurin osa kansalaisista olisi rokotettu heinäkuun loppuun mennessä.

Erämessuista hybriditapahtuma

Elokuussa Riihimäen Messut järjestää samaan aikaan perinteisen live-tapahtuman kanssa virtuaaliset Erämessut.

Yhdessä virtuaalista- ja live-tapahtumaa kutsutaan hybridi Erämessuiksi. Virtuaalitapahtuma tarkoittaa sitä, että kävijät kohtaavat näytteilleasettajat verkossa omalta tietokoneeltaan, tabletiltaan tai puhelimeltaan.

Riihimäen Messujen toimitusjohtajan Ninni Mannisen mukaan erämessuja ei voi kopioida verkkoon.

– Tarkoituksemme on luoda uudentyyppinen tapahtuma, jossa kävijät ja näytteilleasettajat voivat kohdata toisensa. Teemme yhteistyötä virtuaalipuolen ammattilaisen Liveto Oy:n kanssa.

Virtuaalimessuilla kävijät voivat tutustua näytteilleasettajien tarjontaan virtuaalihuoneissa, he voivat seurata nauhoitettua sisältöä ja live-striimausta sekä keskustella chatin välityksellä.

Virtualimessuilla pääsee, kun rekisteröityy palveluun, jonka pääsymaksu on viisi euroa. Live-tapahtumaan lipunostaneet kävijät pääsevät virtuaalipuolelle veloituksetta.

Tuttuja juontajia ja tietoa eräalasta

Erämessujen suunnittelu on sujunut tiedotteen mukaan koronasta huolimatta hyvin.

Erämessuilla tullaan näkemään elokuussa tutut juontajat, kuten erä- ja kalastusintoilija-toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola sekä lähimetsien Livingstone retkeilytoimittaja Joppe Ranta.

Erämessuille rakentuu myös lähes 2500 neliömetrin kokoinen maastopyörien testausrata.

Erämessujen teemoja metsästystä, kalastusta ja retkeilyä käsitellään tänä vuonna vastuullisuuden näkökulmasta.