Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailussa viikonvaihteessa kohteena oli Iso Ahvenjärvi Pyhännällä, Pohjois-Pohjanmaan ja Savon rajan tuntumassa.

Paikalle kokoontui neljän hengen tiimi, jonka tavoitteena oli pilkkiä järvestä mahdollisimman iso lohikala. Niitä järvessä edustivat kirjolohi ja siika.

Urakka alkoi perjantaiaamuna reippaassa 15 asteen pakkasessa. Sen verran mukana oli tuuria, että järvellä ei tuullut yhtään, ja pilvetön taivas enteili auringonpaisteista päivää.

Iso Ahvenjärvi sen sijaan ei näyttänyt parhaita puoliaan, vaan tarjoili pikemminkin vain hankalia olosuhteita. Lunta oli jään päällä ehkä enemmän kuin tarpeeksi ja paikoin lumen ja jään välissä oli monta senttiä vettä.

– Onneksi muutamat alueet olivat jäätyneet ja tamppaantuneet edellisten pilkkijöiden toimesta helpommin kuljettavaan kuntoon.

ahvenjärvi_kalastus

Jäälle oli tamppaantunut polkuja. Onneksi, sillä lumen ja jään välissä oli paikoin monta senttiä vettä.

Yksi helpommista kohteista oli pohjoisrannasta pistävän pienen niemen edusta, joka sattumalta oli myös ottipaikan maineessa. Ja sen otti kohteekseen myös pilkkitiimi, joka kahlasi paikalle hyvissä ajoin ennen auringonnousua.

Kisapäällikkö Tuiskunen aloitti päivän tuttuun tapaansa Mutu-Leechillä. Ensimmäinen tunti sujui kuitenkin ilman tapahtumia, joten vaihto kulta-oranssiin Nico-mormyskaan oli paikallaan.

– Noin puoli tuntia sitä uitettuani vavankärki vääntyi väkevästi. Helppo sellaiseen tärppiin oli vastaisku tempaista, ja ankara riuhtominen siiman päässä kertoi kirjolohen napanneen.

Avannosta pullahti ennen pitkää ulos potra kirjolohi, joka punnittiin 1,6 kilon painoiseksi.

Hyvä alku ja komea keli, joka vain jatkui. Ainakin sään puolesta.

– Päivästä kehittyi mitä upein ulkoilusää, ja ulkoilun merkeissä loppupäivä lähinnä kuluikin.

ahven_pilkkikalastus

Ahvenjärvi tarjoili loppupäivän aikana vain ahvenia.

Jari onnistui saamaan päivän aikana vielä puolenkymmentä ahventa, joista suurin painoi noin 200 grammaa. Kirjolohta sen sijaan miehemme ei tavoittanut, eikä kukaan mukaan ryhmästä.

Niinpä kilpailun oikeaksi vastaukseksi saatiin 1,6 kiloa. Mutta kuka sen arvasi?

Ei kukaan! Sen sijaan viisi arvaaja sijoitti päivän suurimman kalan noin 50 gramman päähän oikeasta ja koska lupasimme, että tulokset pyöristetään lähimpään 50 grammaan, palkinto arvottiin viiden vastaajan kesken.

Tällä kertaa palkinto matkustaa tuttuun paikkaan, Kangashäkkiin, jossa Puronahojen perhe on kunnostautunut arvauskisoissa jo pitkään. Lähimmäksi perheestä osui Pinja, joka saa arvauksestaan palkinnoksi 13 vieheen setin. Lisäksi arvoimme myös viiden vieheen paketin, jonka voitti Antti Matikainen Tampereelta.

Onnea voittajille ja kaikille osallistuneille isokokoinen kiitos!

pilkkikalastus_iso ahvenjärvi

-15 astetta, ei tuulta ja aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta. Hieno päivä pilkkimiseen!