Vuoden 2021 SM-pilkki piti järjestää Pohjois-Kallavedellä Kuopiossa 6. maaliskuuta.

Viime vuoden tapaan Suomen Vapaa-ajankalastajat peruivat kilpailun koronatilanteen takia. SM-pilkki siirtyy taas vuodella eteenpäin.

Samalla kuluvan vuoden SM-pilkin järjestäjä Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri päätti luovuttaa järjestelyvastuun seuraavalle järjestäjälle. Näin ollen kilpapilkkijät kokoontuvat 5. maaliskkuuta 2022 Kallaveden sijasta Puruvedellä.

SM-kiiskipilkki oli tarkoitus järjestää 7. maaliskuuta Rantasalmella, päivä SM-pilkin jälkeen. Myös tämä kilpailu siirrettiin koronatilanteen vuoksi vuodelle eteenpäin. Kiiskejä pilkitään kilpaa seuraavan kerran 6. maaliskuuta 2022.

Suomen Vapaa-ajankalastajat kannustaa niin perheitä kuin aikuisiakin suuntaamaan omatoimisesti pilkille turvallisesti jäällä liikkuen sekä nauttimaan pilkkimisen hyvinvointia ja talvielämyksiä tuottavasta vaikutuksesta.

Onnistunut pilkkireissu saattaa tuottaa pöytään myös terveellistä lähiruokaa.