Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailun vierailukohteena oli Kangasalan Vesijärvi, jossa tavoitteena oli saada mittanauhan päälle mahdollisimman pitkä kuha.

Arvuuttaja Jari Tuiskusen mukaan meteorologien ennustama Siperian talvi oli vaihtunut kilpailupäivänä supisuomalaiseksi talvisääksi. Mittari näytti kolmea plusastetta ja taivaalta pudotteli ajoittain vettä.

Pilkkiminen alkoi Mutikonsalmelta kaksi tuntia ennen puoltapäivää, eivätkä odotukset olleet tuossa vaiheessa katossa. Muutama päivä aiemmin samalle paikalle tehty tunnustelureissu oli tarjoillut vain kolme kuhaa viidelle miehelle.

– Sen jälkeen oli vielä tupruttanut uutta lunta jäälle, mikä sekään ei ole kuhahommmissa kovin hyvä asia.

Mutta eipä ollut Jarikaan varautunut niin hiljaiseen päivään kuin siitä lopulta tuli.

– Noin tunnin kohdalla sain oletettavan kuhatärpin, sen jälkeen oli hiljaisempaa. Kuten myös Heikillä.

Kaikuluotaimen perusteella vedessä oli kaloja, ehkä peräti kuhia. Jotkut niistä jopa jaksoivat nousta pohjalta katsomaan pilkkiä, mutta siinä kaikki. Tarjoukset todettiin huonoiksi yksi toisensa jälkeen.

– Ei, vaikka vaihtelin jigipyrstön värejä, kokeilin pystypilkillä ja laitoin jopa kärpästoukkia koukkuihin lisähoukuttimeksi.

kalastus_kaikuluotain

Näin tylsää ohjelmaa tarjosi kalatelevisio tällä kerralla.

Neljä tuntia riitti

Neljä tuntia Jari ja Heikki jaksoivat yrittää.

Koska perinnekin tietää, että tyhjän saa pyytämättäkin, kaksikko pakkasi kamansa ja päätti, että tällä kertaa arvauskilpailun lopputulos saa olla pyöreät nolla.

Mutta onnistuiko joku arvaaman surkeahkon lopputuloksen? Kyllä vain! Oikeita vastauksia tuli tällä kertaa peräti 11 kappaletta ja vastaajien maantieteellinen hajontakin oli kohtuullisen hyvä, Porvoosta idän ja lännen kautta Kemiin.

Eli jälleen voittaja piti arpoa. Etäyhteys kisapäälllikkö Tuiskuseen, joka veti hatusta numeron neljä. Kohdalle osui tamperelainen Mika Seppä.

Mutta ei tässä vielä kaikki! Lupasimme arpoa kaikkien vastaajien kesken lisäksi neljä pilkkiä ja yhden kevyen pilkkivavan. Sen saaja arvottiin 275 vastaajan joukosta ja nyt sormi osui kohtaan 200, josta löytyi kuopiolainen Timo Hattunen.

Palkinnot lähtevät postiin tuota pikaa!

Onnea voittajille ja kaikille osallistuneille iso kiitos!

pilkkejä_jäällä

Ykkösketjukaan ei toiminut, edes kärpästoukkien avulla.