200 metriä syvän Isokurun rinteiden lumet ja kevään tulvat eivät kohtele kurun pohjan reittiä lempeästi. Reittiä on jouduttu korjaamaan joka ikinen kevät, ja reitin puinen runko on huonossa kunnossa.

Puolentoista kilometrin reitti uusitaan nyt kokonaan.

Reitille tehdään metallinen runko, joka kestää paremmin syvän kurun vaativat olosuhteet ja sillä vuosittain kulkevat kymmenet tuhannet retkeilijät. Metallirunko päällystetään puisella kulkureitillä.

Isokuru kiinni kesän ja syksyn

Reittiä ei pystytä uusimaan ilman sen sulkemista rakentamisen ajaksi.

Isokurun rinteet ovat luonnonsuojelullisista syistä rajoitusosaa. Rakentamispaikkaa ei saa, eikä voi ohittaa rinteitä pitkin myöskään turvallisuuden takia.

Karhunjuomalampea, Noitatunturia ja Pyhänkasteenputousta pääsee katsomaan töidenkin aikana, mutta hieman poikkeavaa reittiä pitkin.

Kurun eteläpään korjaustyö vaikuttaa myös Tunturiaavan luontopolun käyttöön.

Myös Pyhänkasteenputouksen katselulava uusitaan heti alkukesällä, jolloin putoukselle ei hetkeen pääse. Tuolloin korjataan myös Isokurusta Oravalammen suuntaan johtavaa reittiä.

Luostollakin kunnostetaan

Ukko-Luoston huipun tuntumassa tehdään rakennustöitä kesällä ja syksyllä 1,5 km matkalla. Tuolloin Ukko-Luoston huipun reitti ei ole kierrettävissä rengasreittinä.

Alkukesällä kestävöidään reitti Rykimäkerolta Kuukkeliin. Reitti pysyy työmaan aikana auki. Kestävöinnin jälkeen reitti Rykimäkerosta Rykimäkurun kautta Kuukkeliin on entistä helppokulkuisempi, eikä polku ala liikaa levitä maastoon.

Metsähallitus tiedottaa töistä kansallispuiston verkkosivuilla ja Facebook-sivuilla. Ennen retkelle lähtöä kannattaakin tarkistaan ajankohtainen remonttitilannen joko Luontoon.fi -sivuilta tai luontokeskus Naavasta 0206 39 7302 / pyhaluosto@metsa.fi.

pyhänkasteenputous_pyhätunturi

Pyhänkasteenputousta pääsee katsomaan remontin aikana, mutta poikkeavaa reittiä pitkin. Työmaata ei saa ohittaa rinteiden kautta, sillä niillä ei saa luonnonsuojelullisista syistä liikkua.