Anikó Lehtinen on varmasti Suomen tunnetuin oluttietäjä ja kotimaisen hienon olutkulttuurin sanansaattaja.

Lehtinen on kirjoittanut useita tietokirjoja oluista ja tuonut esille myös juomien erinomaisen soveltuvuuden ruokiin. Hän on toimittaja, joka korostaa identiteetissään vahvoja helsinkiläis-unkarilaisia juuriaan.

Lehtisen kiinnostus ja rakkaus ruoanlaittoon ja ruokaan ovat peräisin Unkarista.

Vaikka Lehtinen on ulkoilmaihminen ja pitää luonnossa liikkumisesta, varsinainen erävaeltajatyyppi hän ei ole.

Omimpia retkeilykohteita hänelle ovat kaupunkien liepeillä olevat luontokohteet ja urbaanimmatkin paikat.

”Eväät otan aina mukaan, koska niitä nauttiessa voi istua ja rauhoittua, muuten niin hektisen elämän vastapainoksi.”

Mutta mitä miettii retkinikkari Joppe Ranta, kun Lehtinen ehdottaa, että oluen voisi lämmittää retkikeittimessä?

”Oluella aateloitua evästä” eli artikkeli oluella maustetun retkiruuan laittamisesta Erän numerossa 1/2021

retkiruokaa

Tällaista retkievästä on tarjolla Erän numerossa 1/2021, jossa retkinikkari Joppe Ranta tekee ruokaa yhdessä Anikó Lehtisen kanssa.