Kirjolohen pilkintä kuuluu oleellisena osana alkutalven kalastusrientoihin. Osin siksi, että pieniin, suojaisiin istutuslampiin jäät saapuvat yleensä ensimmäisten joukossa.

Tänäkin talvena monet ovat jo kirrelammilla pilkkikautensa korkanneet, vaikkei isommille vesille ole ollut mitään asiaa ilman venettä.

Ja on kelpo saaliistakin saanut some-viestimistä lukea, ovathan kirjolohet keskimäärin aktiivisia ohuiden ensijäiden aikaan.

Kirrepilkille aion itsekin lähteä vajaan viikon päästä, kun matka vie 500 kilometriä Tampereelta koilliseen eli Pohjois-Karjalaan.

Seuraavan arvauskilpailumme näyttämönä tulee nimittäin olemaan Miikkulanlampi Lieksan Ruunaalla. Tässä tapauksessa ei jääongelmiakaan tarvitse pelätä, sillä paikalla on päässyt pilkkimään turvallisesti jo useamman viikon ajan.

pilkkikalastus_kirjolohi

Kirjolohi tulee olemaan tämän arvauskilpailun tähtilaji, mutta ellei sellaista satu siiman päähän, puntariin kelpaa myös esimerkiksi hauki.

Miikkulanlammelle kirrepilkille

Miikkulanlampi on vasta tälle talvelle avautunut kirjolohikohde, jota isännöi Ruunaan retkeilykeskuksen yrittäjä Jari Ihalainen.

Matkaa retkeilykeskukselta lammelle tulee reilu kilometri. Hyvät majoitustilat ovat siis kävely- tai lyhyen automatkan päässä.

Kooltaan pitkulainen lampi on vajaan kilometrin mittainen ja parisataa metriä leveä, eli ei aivan pienimmästä päästä. Syvyyttä löytyy parhaimmillaan 8,8 metriä.

Lammen vetonaulana ovat kirjolohet, mutta toki 13,6 hehtaarin alueelle mahtuu muitakin kalalajeja. Ainakin ahvenia, haukia, säyneitä ja siikoja.

Minun pilkkikohteenani tulevat olemaan ennen muuta kirjolohet, joita tavoittelen itselleni tutuimmilla kirrepyydyksillä kuten Mutu-Leecheillä, Räsäsillä ja mormyskoilla.

Hankalan päivän varalle mukaan lähtee myös tahnalla maustettu ootto-onki.

Arvauskilpailumme kysymys kuuluu: Kuinka paljon painaa suurin narraamani kala tuolla reissulla?

Jos saan kirjolohen tai useampia, suurimman paino punnitaan niistä. Jos taas kirjolohi jää saamatta, muutkin lajit kelpaavat vaa’alle.

Oikein osumisen helpottamiseksi kalan paino pyöristetään lähimpään 50 grammaan. Lampeen istutettujen kirjolohien paino on pyörinyt Ihalaisen mukaan kilon ja kahden välillä.

kilpailut_palkinto

Arvauskisan voittaja saa omakseen näppärän viehesetin kesän kalastusrientoihin.

Kaksi palkintoa

kilpailut_palkinto

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan tämä pilkkisetti.

Parhaimman arvaajan palkinnoksi olemme varanneet tiukan viehesetin, joka sisältää muun muassa Kuusamoa, Rapalaa, Nils Masteria, Stormia, Blue Foxia ja Laxmania.

Sokerina pohjalla on allekirjoittaneen noin 12-vuotiaana askartelema lusikka.

Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, voittaja arvotaan niiden joukosta.

Lisäksi kaikki vastanneet, lukuun ottamatta arvauskisan voittajaa, pääsevät osallistumaan viidestä kotimaisesta pilkistä koostuvan setin arvontaan.

Arvaukset tulee jättää alla näkyvälle lomakkeelle viimeistään torstain 7.1. viimeisillä minuuteilla. Onnea peliin!

Huomio! Kysymme lomakkeella yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.