Näitä arvauskilpailuja laatiessamme olemme joutuneet moneen kertaan surkuttelemaan jäiden saapumisen hitautta ja epävarmuutta. Pilkille tekisi mieli, muttei kuitenkaan niin kovasti, että viitsisi omaa henkeä vaarantaa.

Tätä kirjoitettaessa Tampereen ympäristöstä löytyy jo kantavaa jäätä. Muutaman asteen pakkaset tekivät tehtävänsä ja kuorruttivat pienimpiä ja matalimpia lampia pilkkikelpoiseen kuntoon.

Ensimmäisen tuntuman jäältä pilkkimiseen otimme viime tiistaina eräällä pikkujärvellä Juupajoen suunnalla.

Valitettavasti pitkän ajan sääennuste lupaa plusasteiden ja vesisateiden palaavan jälleen Etelä-Suomeen, minkä vaikutukset jäätilanteeseen yleisesti tunnetaan.

Ja koska laituripilkkikään ei edellisen arvauskilpailun kehnon menestyksen vuoksi erityisemmin houkuta, unohdamme pilkkimisen tälläkin kerralla.

Vaihtoehdot mielekkäälle kalastukselle ovat siis Tampereen nurkilla varsin ohkaiset, kun veneilemäänkään ei viitsi enää lähteä. Lähes ainoaksi vaihtoehdoksi taitaa jäädä koskikalastus.

herralankosket_kalastus

Joulutunnelmaa Herralankosken laavulla vuonna 2019.

Kuokkalankoskille jälleen

Joten siis vuoden viimeinen arvauskisareissumme suuntautuu jälleen Lempäälän Kuokkalankoskille.

Siellä piipahdin edellisen kerran rauhoituksen päättymispäivänä 1.12., enkä ollenkaan hassummalla menestyksellä. Saaliina olivat 47-senttinen kuha ja 88-senttinen hauki.

Myös tällä kerralla kysymme, kuinka pitkä on pisin saamamme kala lajiin katsomatta. Vastaus annetaan sentin tarkkuudella.

Reissun heitämme heti joulun pyhien jälkeen maanantaina 28.12. kahden hengen miehityksellä ja tulemme käyttämään kaikkia potentiaalisia pyyntimenetelmiä saadaksemme edes jotain.

Nimittäin tässä kisassa jos missä saalis tullee olemaan tiukassa.

Mikäli pakkanen kiusaa riittämällä veden pintaa ja jäädyttämällä vaparenkaita, kalan saamiseen vaaditaan jopa pientä ihmettä.

Mutta jos lämpötila pysyttelee nollan tuntumassa tai plussan puolella, kaikki on mahdollista.

Alueen koskiin istutettiin joulukuun alussa satsi kirjolohia, mutta ellei lisäistutuksia enää tehdä, kirjolohta tuskin pääsemme mittaamaan.

Jokisuvantojen kuhat, hauet ja ahvenet eivät sen sijaan ole istutuksista riippuvaisia, mutta pyyntipaine tekee niistäkin vaikeasti narrattavia.

Kalastuspaine ei liene tähän vuodenaikaan enää kovin suuri, joten kalat ovat toivottavasti saaneet hetken hengähtää. Silloin ne lankeavat vieheisiinkin helpommin.

Ja jos mittanauhalle päätyy kuha tai hauki, voi lukema kohota kohtalaisen korkeaksikin, kuten kävi edellisessä kilpailussa.

Mutta jos ainoaksi saaliiksi jää ahven, särki tai jokin muu sinttiosaston edustaja, etsitään oikeaa vastausta luultavasti 15-30 sentin haarukasta.

Mutta siis nolla-arvauskin kannattaa pitää vakavassa harkinnassa, vaikka toki pyrimme siltä kohtalolta välttymään kaikin keinoin.

kilpailut_palkinto

Paras arvaaja pääsee uittamaan tällaisia vieheitä.

Kaksi  palkintoa

Joulun kunniaksi keräämme palkintopottiin hiukan tavallista komeamman viehesatsin eli 15 viehettä, joukossa muun muassa Kuusamoa, Rapalaa, Stormia, Blue Foxia, Vissiä, Laxmania, Aavetta ja Topia.

kilpailut_palkinto

Tämä setti arvotaan kaikkien kesken.

Palkinnon saa paras arvaaja, tai jos oikeita vastauksia ei ole, lähimmäksi arvannut. Tasatuloksen sattuessa onnetar valitsee voittajan.

Tällä kerralla mukana on myös pilkkisetti, joka sisältää viiden tunnetun pilkinvalmistajan tuotteita. Tämä arvotaan kaikkien vastanneiden paitsi arvauskisan voittajan kesken.

Vastauksien viimeinen jättöaika koittaa sunnuntain 27.12. loppuhetkillä. Onnea peliin ja rauhallista joulua kaikille!

Huomio! Lomakkeella kysytään yhteystietoja vain palkintojen postittamista varten.