Sako 100 vuotta -juhlallisuudet näkyvät myös Suomen Metsästysmuseon näyttelytarjonnassa vuonna 2021. Ennakkotietojen perusteella juhlanäyttely on nähtävissä museolla 1.4.–26.9.2021 välisenä aikana.

Näyttelyn kokoamisessa kaivataan kuitenkin yleisön apua, sillä Suomen Metsästysmuseo ja Sako Oy täydentävät asevalmistajaan liittyvää aineistoa.

Sako Oy, alkujaan Suojeluskuntain Ase- ja Konepaja Osakeyhtiö, on palvellut metsästäjiä sekä ammunnanharrastajia Suomessa ja maailmalla sadan vuoden ajan. Se on ollut suomalaisen muotoilun ja tarkkuuden tae jo useille sukupolville. Se on tarjonnut työtä erityisesti valmistuspaikkakunnallaan Riihimäellä ja saavuttanut menestystä maailmalla.

Sako Oy täyttää sata vuotta 1.4.2021.

Sako 100 vuotta

Sako 100 vuotta – esineistöä etsitään

Juhlanäyttelyä pohjustavassa keruussa taltioidaan Sakoa koskevia esineitä, valokuvia ja kirjoitettuja muistoja. Materiaalia voi luovuttaa Metsästysmuseolle lainaksi näyttelyä varten tai luovutuksena museon kokoelmiin. Kirjoitetut muistot ja muu kirjallinen materiaali tallennetaan Metsästysmuseon arkistoon. Alkuperäiset valokuvat luvataan palauttaa, luovuttajan niin halutessa.

Keruu jatkuu tammikuun loppuun asti. Keruuta koskeviin kysymyksiin vastaa viestintäsuunnittelija Jouni Partanen. Esinelahjoitusten osalta yhteyshenkilö on amanuenssi Perttu Matero. Lisätietoja on koottu Suomen Metsästysmuseon verkkosivustolle.

Lähde: Suomen Metsästysmuseo Kuvituskuvat: Antti Hentinen

Lue myös: SAKOlta 100-vuotisjuhlamalli TRG 22 ”Finland”