Kun kilpailu avautui viikko sitten, Jari arvioi, että Pirkanmaan suunnalla ei olisi jäälle asiaa vielä ihan heti. Sen vuoksi taistelupaikaksi eli kisa-alustaksi valittiin laituri. Ei ehkä olisi pitänyt hötkyillä!

– Pakkasta piteli viikon mittaan sen verran, että joiltakin metsälammilta olisi jo kantavaa jäätä jalkojen alle löytynyt. Mutta sinnehän ehtii myöhemminkin.

Kaksintaistelu – latinaksi duellum – käynnistyi kello 10 tienoilla. Jari valitsi aloituspilkiksi Valion ja Heikki Luikurin. Tarkoituksena oli siis katsoa, kumpi liukupilkeistä maistuu kaloille paremmin, kun molemmat saavat yhtä paljon peliaikaa.

Vaikka pakkasta oli Viinikanlahdella vain nelisen astetta, purevaksi ilman teki kylmä idänpuoleinen tuuli.

– Välillä hyvinkin ahkerassa pilkkikäytössä oleva laituri oli nyt tyhjä kalastajista, mikä toisaalta kertoi siitäkin, ettei kalaa ole viime aikoina oikein noussut.

pilkki_kalastus

200 metrin mittaisella laiturilla on runsaasti tyhjiä pilkkipaikkoja.

Kalastajista tyhjentynyt laituri kieli todennäköisesti täsmälleen huonosta kalakelistä, sillä hiljaisesti alkoi myös Jarin ja Heikin päivä.

– Heikillä taisi olla tärppi jossain puolen tunnin kohdalla, mutta muuten hiljaisuus jatkui aina onkien vaihtamiseen saakka. Se tapahtui täsmälleen kolmen tunnin kalastusajan puolivälissä eli 1,5 tunnin kohdalla.

Ei olisi kannattanut! Juuri kun Jari ojensi Valio-vavan Heikille, siihen nappasi ahven ja nousi myös ylös. Peli oli 1-0 Valion hyväksi.

Surkea kalapäivä

Ahvenen jälkeen veden alla mökötettiin jälleen. Mitään ei tapahtunut vähään aikaan.

– Kunnes kello 12 tienoilla minun onkeni värähti ja pääsin kelaamaan ylös pienen ahvenen. Sama toistui välittömästi uudestaan.

Hetkessä numerot olivat Luikurin kannalta parhaat mahdolliset, sillä viehe johti saalistilastoa luvuin 2-1.

– Ja kun loppuaikana ei enää muita saalismerkintöjä kirjaantunut, nämä jäivät surkean kalapäivän loppulukemiksi.

Viikko sitten kilpailua käynnistäessä kysyimme, kuinka monta kalaa enemmän tai vähemmän Valio pyydystää Luikuriin verrrattuna. Oikea vastaus oli yhden vähemmän eli 1V.

kalastus_palkinto

Pilkkiaiheisen arvauskilpailun pilkkiaiheinen palkinto näyttää tältä.

Onnistuivatko vastaavat haarukoimaan tilanteen oikein? Eivät ihan! Seitsemän vastausta osui viereen eli yhden päähän. Joko kahteen vähemmän (2V) tai tasapeliin eli nollaan.

Ylituomari Tuiskusen päätöksellä molemmat vastaustyypit hyväksyttiin mukaan arvontaan. Arvonnassa onnetar suosi Kaapo Puronahoa Kangashäkistä. Kaapolle lähtee paketti, jossa on tusina pilkkimiseen sopivaa viehettä.

Onnea voittajalle ja kaikille kiitos mukana olosta!

pilkki_kalastus_ahven

Viinikanlahden laiturilla ei suurta saaliinsaamisen riemua tällä kerralla koettu.