Talvi jatkuu lauhana ja harmaana, eikä valoa tunnelin päässä näy. Tai no, asennekysymyshän se on, miten kukin sääilmiöihin suhtautuu.

Itse olen nauttinut, kun olen päässyt vielä veneilemään järville ja kalastelemaan koskille ilman että vaparenkaat tai edes sormenpäät jäätyvät.

Mikä parasta, varsinkin kuhat ovat olleet kautta syksyn hyvällä purulla. Eikä vetten äärellä tarvitse koronastakaan huolta kantaa.

kalastus_laituripilkki

Viinikanlahden laiturilla on tilaa isommallekin pilkkijäjoukolle.

Laituripilkille

Tietenkin pilkille olisi jo mukava lähteä, ja pilkkiaiheinen on myös seuraava arvauskilpailummekin.

Tosin mitkään sääennusteet eivät ainakaan tätä kirjoitettaessa viittaa siihen, että ensi viikonloppuna eli 11.-13.12. pääsisimme uittelemaan pilkkejä kantavalta jäältä, joten turvaudumme tukevampaan jalkojen aluseen eli laituriin.

Kyseinen laituri työntyy Pyhäjärven Viinikanlahteen Tammerkosken loppuliu’un itäpuolella ja on pituudeltaan peräti noin 200-metrinen. Tilaa ja monenlaisia ottipaikkoja matkalle siis mahtuu.

Laituri muun muassa ylittää 20 metrin syvännevyöhykkeen ja on suurimmalta osaltaan yli 10 metrin veden päällä.

Kun Tammerkosken virtaus tuo paikkaan oman mausteensa, voi saaliiksi sattua melkein mitä vain järvessä viihtyviä pilkinpurijoita, tyypillisimmin toki ahvenia, särkiä, pasureita ja muita normilajeja.

Kyseinen laituri onkin varsin suosittu pilkkipaikka, jossa myös me olemme pari kertaa aiemmin arvauskisan merkeissä piipahtaneet.

Uusi vastaan vanha

Alkutalvi toi perinteiseen tapaan kauppojen seinille monenlaisia pilkkiuutuuksia, joita esittelemme tarkemmin Erä-lehden tammikuun numerossa sekä Erän nettisivuilla.

Tähän kuitenkin poimimme uutuuksista yhden eli liukupilkkiversion klassikkopysty Valiosta. Liukupilkin ideana on, että tapsin pituutta voi helposti säätää siimasta vetämällä.

Jos syönti on hyvää, käytetään yleensä lyhyttä tapsia pilkin ja mormyskan välissä. Jos taas kalat arkailevat, venytetään tapsin pituutta.

Tässä arvauskilpailussa vertailemme keskenään uutta ja vanhaa. Uutta edustaa siis Valio ja vanhaa oma luottopilkkini Saku Luikuri, liukupilkki myöskin.

Molempien alle viritämme samanlaisen mormyskan samanlaisella syötillä varustettuna ja kysymme, kuinka monta kalaa enemmän tai vähemmän narraa Valio verrattuna Luikuriin? Kaikki kalat lajiin katsomatta noteerataan.

Jos arvaat, että Valiolla tulee viisi kalaa enemmän kuin Luikurilla, vastaa 5E (5 enemmän). Jos taas ajattelet Luikurin pesevän Valion samoin lukemin, vastaa 5V (5 vähemmän). Tasapeliä voi veikata vastaamalla 0 (nolla).

Kalastuksen toteutamme kalakaverini Heikin kanssa siten, että pilkimme jokseenkin vieretysten suunnilleen saman pituisia tapseja käyttäen.

Kalastusaika on kaikkiaan kolme tuntia, ja jotta ”täydellinen tasapuolisuus” toteutuisi, vaihdamme onkia 1,5 tunnin kohdalla.

kalastus_palkinto

Pilkkiaiheisen arvauskilpailun pilkkiaiheinen palkinto näyttää tältä.

Tusina pilkkejä

Palkinnoksi paras arvaaja saa monipuolisen pilkkitusinan pystypilkeistä rautulätkään ja kevennettyihin tasureihin.

Palkintopaketissa on muun muassa Kuusamoa, Salmoa, Autiota, Rauhalaa, Tuulosta ja Väinöä. Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, poimitaan voittaja arvalla niiden joukosta.

Vastausaikaa on torstain 10.12. loppuhetkille saakka. Onnea peliin!

Huomio! Lomakkeella kerätään yhteystietoja vain palkintojen postitusta varten.