Tufjord ei ole tosiaankaan mikä jokamiesluokan kohde. Sen sai havaita myös kalastustoimittaja Jari Tuiskusen kalaporukka, joka kävi tutustumassa saaren kalastusmahdollisuuksiin vuosi sitten elokuussa.

Kalastusta vaikeutti lähes koko ajan kova tuuli ja mukaan mahtui tuulipäivä, jonka porukka joutui viettämään kokonaan maissa. Tuiskusen mukaan lämpötila pysytteli 5-10 asteessa (elokuussa!) ja tuuli pääosin 6-12 sekuntimetrissä.

kalastus_turska_norja

Kalan kelaaminen ylös syvyydestä on rankkaa puuhaa.

Tuulesta huolimatta kalaa tuli. Sen verran kuin tuontimääräykset sallivat.

Norjasta saa tuoda kalaa tai kalafileetä mukanaan Suomeen maksimissaan 20 tai 10 kiloa. Ensin mainittu lukema on voimassa silloin, kun ollaan paikallisen kalastusmatkailuyrityksen asiakkaana, kymmenen kilon kiintiö koskee omatoimikalastajia.

20 kilon kuljettamista varten pitää saalis ilmoittaa nettisivustolla, jonne kirjaudutaan matkailuyrityksen omilla tunnuksilla. Sen jälkeen yritys antaa asiakkaansa mukaan 20 kilon lupatodistuksen, jota näytetään tullissa mahdolliseen tarkastukseen jouduttaessa.

”Taas tuli turskaa”, tarkoittaa Norjan rannikolla kohtuullista saalista, eikä tappiota, kuten arvopaperimaailmassa.

Lue lisää:

Jari Tuiskusen artikkeli ”20 kilon kalareissu” Erän numerossa 11/2020 (juttu avautuu tilaajatunnuksilla)