Nuku yö ulkona on ulkoilujärjestö Suomen Ladun kampanja, joka haastaa suomalaiset nukkumaan yön ulkona elokuussa. Kampanja on toteutettu viisi kertaa, ja elokuussa 2020 yli 86 000 suomalaista vietti yönsä luonnon helmassa.

Nyt kampanja on myös palkittu ensimmäistä kertaa jaetulla Metsä360-tunnustuspalkinnolla. Marjatta ja Eino Kollin säätiön rahoittaman palkinnon arvo on 30 000 euroa, kertoo LUT-yliopisto.

Palkinnoin taustalla vaikuttavat LUT-yliopisto ja Marjatta ja Eino Kollin säätiö tekevät yhteistyötä kasvattaakseen suomalaisen metsän jalostusastetta. Tunnustuspalkinnon avulla pyritään nostamaan esiin merkittävästi metsän jalostusarvon nostoon vaikuttava innovaatio, ratkaisu tai teko.

Palkinnon saajan valitsivat Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar, energiakonserni St1n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen, sekä liikemies ja visiönääri Peter Vesterbacka.

Nuku yö ulkona

Nuku yö ulkona – kansainvälistä potentiaalia?

Palkintoraati totesi perusteluissaan kampanjan nostavan ansiokkaasti esiin metsän merkitystä hyvinvoinnin lähteenä ja toimivan kansanterveyden edistäjänä.

– Nuku yö ulkona -kampanja avaa arvokkaan näkökulman suomalaiseen metsään. Kampanja on konkreettinen, kekseliäs ja edistää lisäksi sosiaalista tasa-arvoa. Näemme siinä merkittävää yhteiskunnallista ja kansainvälisesti skaalattavaa potentiaalia, kertoo Mari Pantsar.

Palkintoraati rohkaisi Suomen Latua ja kampanjan toteuttajajoukkoa kunnianhimoiseen kansainväliseen laajentumiseen.

– Mielestämme kampanjalla on eväät globaaliin tunnettuuteen. Luonnon ja lähimetsien arvostaminen ja niistä kestävästi nauttiminen resonoisivat näkemyksemme mukaan monissa muissakin maissa. Kampanja voisi myös olla Earth Hourin kaltainen maailmanlaajuinen, luonnon monimuotoisuuden puolesta puhuva tekomme, visioi Pantsar.

Lähde: LUT Kuvituskuvat: Otavamedian arkisto/ BILDARKIVET-YK

Lue myös: Käytä puutikkua! Luonnollisia vaihtoehtoja vessapaperille