Koronan jäljet erottuvat maastossa vielä pitkään. Ulkoilualueiden ja kansallispuistojen suosio on kivunnut ennätyslukemiin ja sen näkee niin parkkipaikoilla kuin käytetyimmillä reiteilläkin, jotka kuluvat, levenevät ja levittäytyvät jopa uusille urille alkuperäisen vettyessä tai kuluessa tärviölle. Yhtä vilkasta luontokohteissa on tuskin ollut koskaan.

Kulumista pyritään hillitsemään ohjaamalla retkeilijöitä tarkoitetuille reiteille ja korostamalla retkeilyetikettiä, joka on osin päässyt ruostumaan. Nuuksion kansallispuistossa järjestetyssä retkiratsiassa sammutettiin luvattomia nuotioita poliisin ja erätarkastajien voimin.

Syksyn aikana saman kansallispuiston alueelta siivottiin pois noin 350 luvatonta nuotiopaikkaa lähinnä vapaaehtoisvoimin.

koronan jäljet

Oheiset kuvat ovat Kallahdenniemeltä, Vuosaaresta, Itä-Helsingistä. Osa mäntymetsien ja hiekkarantojen kirjomasta niemestä ja sitä ympäröivästä vesialueesta on lu0nnonsuojelualuetta, osa taas pyhitetty uimarannaksi ja muuhun virkistyskäyttöön. Niemen kiertää myös suosittu luontopolku.

Kallahden ulkoilupuisto on perustettu vuonna 1970, ja sen pinta-ala on pirstaleisuudesta huolimatta noin 24 hehtaaria. Niemi kuuluu kokonaisuudessaan Helsingin Natura 2000 -alueisiin.

Lue myös:
Päivän eräkuva: 6 520 euron kalapari – meritaimenet kudulla Helsingin yössä
Päivän eräkuva: Suomen arvokkain kala
Päivän eräkuva: kuore, pieni ja pahanhajuinen herkku
Päivän eräkuva: täysosuma kaurispassissa
Päivän eräkuva: säteilysumun jäljille on lähdettävä heti aamusta
Päivän eräkuva: meritaimenet nousevat keskelle Raide-Jokerin työmaata