Bahco Laplander-pikkusaha osoittautui hyväksi ja monikäyttöiseksi tuotteeksi reilun puolen vuoden käyttöjakson aikana. Saha oli monessa matkassa mukana vaelluksilla, autossa, veneessä ja arkisissa pihatöissä.

Repussa tai takin taskussa 190 gramman paino ei tunnu missään ja taitettuna sahan pituus on vain 23 senttiä. Se mahtuu helposti piiloon hansikaslokeroon, säilytyslaatikkoon lokerikkoon tai reisitaskuun.

Ärhäkkä 18,5 senttiä pitkä terä käännetään kahvan suojaan, jossa turvalukko pitää huolen siitä, että se ei aukea vahingossa saati revi repun sisällä esimerkiksi tekstiilejä tai sivutaskujen verkkokangasta. Terän saa esiin nappilukituksen avaamalla.

Pikkusaha on valmis heti kun työt kutsuvat, mutta suuremmat savotat se jättää isommille virkaveljille.

Retkisaha Bacho Laplander

Bahco Laplander voittaa lankasahan

Sahalle on käyttöä monissa luontokohteissa, kun tarvitaan vaikka pienempiä polttopuita. Lankasahan Laplander voittaa tehokkuudessa mennen tullen.

Vihreä ja tyylikkäästi muotoiltu saha istuu napakasti käteen. Kun hommiin ryhdytään, sahassa on hyvin pikkupuihin, oksiin ja pensaskasvustoon pureutuva kärkikarkaistu XT-hammastus, jossa on seitsemän hammasta tuumalla.

Molempiin suuntiin hyvin sahaavassa terässä ei runsaista tehdyistä töistä huolimatta ole hampaiden murtumisesta osoittavia merkkejä saati ruostetta.

Ranteen paksuinen oksa katkeaa siististi noin parinkymmenen sekunnin sahauksen jälkeen. Paksumpien oksien sahaaminen onnistuu, mutta työstäminen hankaloituu.

Valmistaja on varustautunut hyvin näitä nopeita sahan toimivuutta heikentäviä tekijöitä vastaan. Terä on päällystetty kitkaa vähentävällä ja ruostumista estävällä pinnoitteella.

Kumipäällystetystä pinnasta saa paljain käsin tukevan otteen kuten hanskoillakin. Pitkän kahvan ansiosta mahdollisuuksia eri otteisiin ja vahvempaan työstöön on myös runsaasti.

Laplanderin mukana tulee nahkalenkki, jonka kanssa sahan saa roikkumaan vyötärölle tai repun kantohihnaan nopeasti.

Lue myös:
Otsalampputesti pakkasessa ja radalla – näe pidemmälle ja kirkkaammin!
Viisi vuotta kovaa ajoa! Miten otsalamput ovat kestäneet?
Otsalamppuelämää eli Tikka, Coast, Fenix ja minä metsässä