Isänpäivälahja voi teettää mekoisesti ajatustyötä ja kauppaan kiirehtivälle myös jalkatyötä. Metsähallituksen lahjavinkki säästää molempia vaivoja tuntuvasti ja kalastajan kannalta vinkin kohde on taatusti käyttökelpoinen ja mielekäs. Kalastonhoitomaksusta on iloa koko vuodeksi.

Metsähallitus kertoo avanneensa vuoden 2021 kalastonhoitomaksukaupan marraskuun alusta. Tähtäimessä on etupainotteinen myynti isänpäivän ja joulun osalta.

Viime joulukuun vilkkain myyntipäivä oli jouluaaton aatto, jolloin lunastetuista kalastonhoitomaksuista reilusti yli puolet ostettiin jollekin toiselle kuin itselle.

Poikkeusvuonna kalastonhoitomaksun arvoa lahjatuotteena lisää sen riskittömyys, Metsähallitus korostaa.

Isänpäivälahja ja kortti verkosta

Lahjan voi ostaa verkkokaupasta ja maksukuitin voi toimittaa saajalle sähköpostitse silloinkin, kun tapaaminen ei onnistu. Harrastajajoukon monipuolistuminen on huomioitu tuomalla Eräluvat.fi-sivuille erilaisille kalastajille sopivia isänpäivä- ja joulukortteja liitettäväksi maksukuitin mukaan.

Tänä kesänä kalastus sai paljon uusia harrastajia, ja kuluvan vuoden kalastonhoitomaksujen tuotto on ylittänyt jo 10 miljoonaa euroa.

Kalastonhoitomaksu oikeuttaa kalastamiseen yhdellä vieheellä lähes koko maassa vesistöissä, joissa kalastusta ei ole rajoitettu.

Kalastonhoitomaksu tulee kalastuslain mukaan maksaa, jos on 18—64-vuotias ja kalastaa muuten kuin pilkkimällä, onkimalla tai silakkaa litkaamalla. Maksun voi lunastaa koko kalenterivuodeksi, viikoksi tai vuorokaudeksi.

Vuoden 2021 kalastonhoitomaksun voi ostaa Metsähallituksen verkkokaupasta, palvelunumerosta 020 69 2424 sekä Metsähallituksen luontokeskuksista.

R-kioskeihin ja Eräluvat-sovellukseen kalenterivuoden 2021 kalastonhoitomaksu tulee myyntiin myöhemmin Eräluvat-sivustolla ilmoitettavana ajankohtana. Sovelluksella kalastonhoitomaksun voi ostaa ainoastaan itselleen.

Lähde: Metsähallitus Kuvituskuvat: Otavamedian arkisto/Jari Tuiskunen ja Antti Hentinen

Lue myös: Luvallista vai luvatonta? – kalastusrajoituspalvelu kalastajan apuna