Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailun kohteena oli tällä kierroksella Tampereen lähiseudulla sijaitseva metsälampi. Tavoitteena oli pyydystää mahdollisimman suuri kala kolmen tunnin aikana.

Kilpailuareenaksi Heikki ja Jari valitsivat tummavetisen Haukijärven, joka löytyy Tampere-Orivesi -tien varrelta, tien länsipuolelta.

haukijärvi_kalastus

Usva loi oman fiiliksensä Haukijärvelle.

Kaksikosta Heikki on vierallut paikalla usein ja kehui, että toisinaan tarjolla on ollut mukavasti haukia. Tänä vuonna kalat ovat olleet kuitenkin jostain syystä tiukemmassa.

Tiedosta huolimatta parivaljakko uskoi, että nollan kanssa ei arvauskilpailusta kotiin tulla.

Kalastussession alkupuolella järven päällä leiju usvaa ja tuuli oli aivan nollissa. Lämpöäkin piisasi useamman asteen verran.

– Siis oikein mainio keli kalastaa, kun hirvikärpäsistäkään ei ollut enää riesaa.

Kalojen mielestä päivä ei ollut vieheiden pureskeluun lainkaan otollinen, ja pinnan alapuolinen maailma pysyi hyiljaisena.

Noin puolen tunnin kuluttua Jarin viehettä lähti seuraamaan hauki, mutta läheisempää tuttavuutta kala ei tehnyt.

Tunnin kuluttua aloituksesta tapahtui se, mitä Jari oli jo kalastuksen alussa pitänyt lähes itsestäänselvyytenä.

– Ahvenen väriseen Vibraxiin iski hauki, joka punnitutti itsensä 710 gramman painoiseksi. Kala nappasi melko kaukaa syvän veden alueelta, joten vaihdoin taktiikkaani ja ryhdyin ronkkimaan penkan reunoja kasvillisuusvyöhykkeen ulkopuolella.

haukijärvi_kalastus

Ruohikot olivat rantojen tuntumasta jo enimmäkseen lakastuneet ja kalatkin ilmeisesti muuttaneet syvempiin vesiin.

Taktiikan muutoksesta ei ollut apua, sillä ensimmäinen kala jäi myös Jarin viimeiseksi kalaksi.

Vielä huonommin pärjäsi jigiä uittanut Heikki, joka ei saanut kolmen tunnin aikana ylös ensimmäistäkään kalaa. Vain muutama ahven kävi tunnistautumassa tärpiksi.

– Lupasimme pyöristää saaliin painon lähimpään 50 grammaan, joten oli arvauskisan oikea vastaus tällä kerralla 700 grammaa.

Mutta napsahtivatko arvaukset kohdalleen? Reilusta 70 vastauksesta oikeita oli tällä kertaa vain kaksi. Arvonnassa onni suosi espoolaista Juha Heikkilää.

Onnea voittajalle ja isokokoinen kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!