Videolla Aleksi kävelee jousiammuntaradalla tyttärensä kanssa ja pohtii, mitä hetket metsässä antavat, sekä isälle että tyttärelle.

Vielä syvemmälle metsästyksen merkitykseen lapsen elämässä hypätään varsinaisessa artikkelissa. Missä vaiheessa lapsi on valmis siihen, että hän saa käteen oman aseen, vaikka se ase olisikin jousipyssy ja imukuppinuoli? Mitä sellaisten nuolten ampuminen opettaa?

Entä miten saaliista kannattaa lapselle puhua ja voiko tavoite lapsen kanssa metsästäessä olla sama kuin yksinkin, pelkkä hyvä kokemus?

metsästys_jousimetsästys– Jo pelkästään lapsen kanssa yhdessä metsässä kiertäminen on saanut minut ymmärtämään, kuinka valtavan asian ääressä ne vanhemmat ovat olleet, jotka ovat saaneet nähdä oman jälkikasvunsa oppimisen, yritykset, epäonnistumiset ja lopulta ensimmäisen onnistuneen riistalaukauksen.

Aleksi Lummen artikkeli ”Ikiaikaisen siirtymäriitin äärellä” kannattaa lukea Erän numerosta 10/2020 (juttu aukeaa tilaajatunnuksilla)

Podcast: anchor.fm/metsasta