Kalastustoimittaja Tuiskusella on tapana käydä kaveriporukan kanssa syksyisin kalassa Virolahdella.

Koska viime vuosina viikonloppujen anti ei ole meritaimenten suhteen huimannut päätä, porukka päätti suunnata reissun Uudenkaupungin vesille,  jonka tarjontaa kalastusopas Kalle Paavola oli eräälle seurueen jäsenistä mainostanut.

Parhaana päivänä oli veneessä kuulemma vieraillut 29 taimenta.

Ehkä olisi kannattanut kuunnella lause loppuun asti. Paavolan mukaan Tuiskusen seurueen reissun ajankohtaa oli edeltänyt viikon putki, jonka aikana taimenia ei ollut näkynyt lainkaan.

Viikon putken jälkeen Uudenkaupungin alueelle työntyi harmaus, joka ei olisi sinällään kalastusta haitannut. Navakka tuuli muodosti sen sijaan esteen, jota ei ainakaan ensimmäisenä päivänä ohitettu. Ulkosaaristoon ei ollut asiaa.

Onneksi oli kakkossuunnitelma! Eli ahvenen ja kuhan jigaamiasta suojaisilla vesillä.

meritaimen_Uusikaupunki

Uudenkaupungin reissulla suurin taimen oli 57-senttinen.

Ja toisena päivänä sitten satoi. Ei ihme, että toinen venekunnista ei taimenia tavannut kuin etäisenä tärppinä. Toinen venekunta sen sijaan sai kalaa. Meritaimenia tuli peräti kolme kappaletta,  joista suurin 57-senttinen.

Jari Tuiskusen artikkeli ”Taimenta Uudenkaupungin vesiltä” on Erän numerossa 10/2020 (juttu avautuu tilaajatunnuksilla)