Patikointimatkaa sillalle kertyy, mutta se on Metsähallituksen mukaan matkan väärti.

Sillan kautta pääsee Nuorttijoen retkeilyreitille, joka vie jokikanjonin hienoihin maisemiin. Nuorttijoki on erityisesti suosittu kalastuskohde, mutta tällä sillalla ei tarvitse jonottaa retkeilijäruuhkassa ylitsepääsyä, sillä se sijaitsee vain puolisen kilometriä valtakunnanrajalta Urho Kekkosen kansallispuiston kaakkoisosassa.

Uusi silta on betoniperusteinen, mutta muuten täysin teräsrakenteinen. 50 metrin pituisen sillan rakentaminen oli todella iso ja vaativa urakka, sillä rakentamispaikka on syrjässä teistä lähellä itärajaa. Rakennustarvikkeet jouduttiin kuljettamaan paikalle helikopterilla.

Hintalappu 450 000 euroa

Metsähallituksen Luontopalvelut rakennutti sillan eduskunnan myöntämällä erillisrahoituksella ja kunnan myötävaikutuksella. Sillan rakentaminen maksoi 450 000 euroa.

Sillan suunnitteli Vahanen Suunnittelupalvelut Oy ja rakensi Marrak Oy. Paikalla ollut aiempi vanha ja huonokuntoinen silta romahti kuluvan vuoden tammikuussa suuren lumimäärän painosta.

Siltaa käyttävät retkeilijöiden lisäksi myös rajavartijat ja poronhoitajat.