Paljonko painaa suurin ahven? Minkä mittainen on pisin kuha? Kauanko kestää ensimmäisen kalan saaminen? Kuinka monta tarponia nousee veneisiin? Montako kalalajia tulee reissun aikana? Mikä on kolmen kalastajan paremmuusjärjestys? Montako ahventa enemmän tai vähemmän antaa mikrojigi verrattuna pikkuvaappuun?

Muun muassa tällaisia olemme kysyneet Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailuissa vuosien varrella. Tosiaankin vuosien, sillä kisa on pyörinyt Erän verkkosivuilla tammikuusta 2017 alkaen, siis jo kohta neljä vuotta ja lähemmäs sadan kilpailun verran.

Joka toinen viikko julkaistavissa osakilpailuissa on tavoiteltu yleensä noin 10-12 vieheestä koostuvaa palkintoa, jonka on voittanut omakseen vastaamalla kysymykseen oikein tai lähimmäs oikein.

Mikäli samanlaisia nappivastauksia on tullut useampia, on palkinto ratkaistu niiden joukosta arpomalla.

Osakilpailuvoittojen lisäksi tavoiteltavana on ollut pääpalkinto, 50 vieheen lajitelma, jonka pääsee pokkaamaan vastaamalla kolmesti oikein eri osakilpailuissa. Näitä palkintoja on mennyt vuosien varrella jakoon viisi.

Yhteensä kisahistorian aikana on osoitetta vaihtanut arviolta noin 1200 viehettä.

vieheet, vieherasia

Kun voittaja jossain vaiheessa syksyä (tai kevättä) löytyy, vieheet lähtevät eteenpäin pakattuna isokokoiseen vieherasiaan.

Herkkuja moneen lähtöön

Koska pääpalkinto numero viisi matkasi edellisessä osakilpailussa alavutelaiselle Piia Kaakkomäelle, joka arvasi oikein kolmen kalamiehen keskinäisen sijoituksen Saimaalle suuntautuneella reissulla, on tullut aika julkistaa uusi pääpalkinto.

Tällä kerralla paketoimme samaan rasiaan 50 pilkkiä, koska on oletettavaa, että palkinto menee jakoon ennen seuraavan avovesikauden alkua.

Useimmiten kolmen oikean löytyminen on vienyt noin puoli vuotta, mutta nopeimmillaanhan peli saattaa ratketa puolessatoista kuukaudessa.

Pilkkipaketti sisältää todella mielenkiintoisia virityksiä jäänalaisten ahventen, haukien, kuhien, kirjolohien, rautujen, taimenten, harjusten ja vaikka siikojen päänmenoksi.

On kevennettyä ja ”raskautettua” tasapainoa, pystypilkkejä tapseilla ja ketjuilla, karvapyrstöisiä minitasureita, pilkkilusikoita, rautulätkiä vilkkuvalolla ja ilman, onpa joukossa yksi nykysäädösten mukainen madepilkkikin.

Merkkeinä esiintyvät muun muassa Rapala, Nils Master, Kuusamo, Puustjärvi, Autio, Jasu, Norolan, Pyrstöpilkki, Kopsu, Mosari, Josa, Rauhala, Spinmad ja monet muut.

Kannattaa siis pysyä mukana ja käydä jättämässä arvaus jokaisessa osakilpailussa. Vain arvaten voi voittaa!

50 vieheen pääpalkintoa pääsee tavoittelemaan jo huomenna perjantaina (9.10.2020), kun avaamme pelin Kangasalan Vesijärvellä.