Suomea on markkinoitu ainutlaatuisena matkailukohteena näyttävien matkailujulisteiden avulla jo 1800-luvun lopulta lähtien.

Luonto on ollut alusta lähtien yksi julisteiden suosikkiteemoista, mutta kansallispuistoja niissä ei ole juuri kuvattu. Tähän puutteeseen tarttui Vuoma Company, joka on julkaissut kansallispuistojen kunniaksi National Parks Finland -julkisteen.

Yksi julisteen tavoitteista on tuoda suomalaisen luonnon tarinaa yhä laajemmalle joukolle. Vaikka vuoden aikana kansallispuistojen käyntimäärät ovat lisääntyneet, puistojen arvoa ei julisteen tekijöiden mielestä ole vieläkään täysin ymmärretty.

”Tavoitteenamme on kansallispuistojemme tarinan kertominen mahdollisimman monelle täällä Suomessa ja myös ulkomailla”, kertoo Timo Moilanen, yksi Vuoma Companyn perustajista.

Julisteen on suunnitellut Rotterdamissa työskentelevä, palkittu suomalainen graafikko-kuvittaja Minna Viitalähde. National Parks Finland -julisteet ovat saatavilla Vuoma Companyn verkkokaupassa osoitteessa vuomacompany.fi.

Jokaisen julisteen ja postikortin myynnistä lahjoitetaan osa suomalaisten kansallispuistojen kehittämiseen.