Arvauskilpailun kohteena oli tällä kierroksella Saimaan Ieselkä jossain Savitaipaleen takamailla.

Kilpailukysymys oli kierroksella hieman erilainen kuin aikaisemmin. Vastaukseksi haettiin kolmen kalakaverin keskinäistä paremmuusjärjestystä tyyliin 1×2, kun mittapuuna olivat reissun suurimpien kalojen pituudet.

Saimaa

Saimaan Ieselällä on hyvät kalavedet, mutta tällä kerralla itätuuli teki kalastuksesta tavallista haasteellisempaa.

Kohdekalana Saimaalla oli ahven, mutta koska alueen haukikanta on vahva, niitäkään ei voinut jättää pois laskuista.

Päivä oli vuodenaikaan nähden lämmin ja tietysti samalla myös muutenkin komea. Kirkas auringonpaiste ja pitkään idästä puhaltanut tuuli enteilivät vaikeuksia kalastuksen kannalta.

Tuiskusen mukaan kaloja oli kaikuluotaimen avulla helppo löytää, mutta ottipaikoilla vettä oli poikkeuksetta yli kymmenen metriä ja ahventen ottihalut todella vaatimattomat.

– Mutta kun jaksoi tarpeeksi heittää ja kokeilla eri värisiä jigejä, tulostakin tuli. Ensimmäisen hauen nappasi Vesa ja mittautti kärkitulokseksi 76 senttiä. Myöhemmin Pekka ja minäkin pääsimme haukimiesten kirjoihin, kummankin suurimmat 70-senttisiä.

Ahvenet olivat tiukassa, mutta joukkoon mahtui muutamia nätin kokoisia.

Ahveniakin napsahteli vieheisiin silloin tällöin ja joukossa oli muutamia noin 500-grammaisia kaloja. Pisin ahven mitattiin 36-senttiseksi.

Ahventen syönti jatkui nihkeänä myös sunnuntaina, eikä isompia haukiakaan enää aamupäivän aikana tullut.

– Koska minun ja Pekan suurimmat kalat olivat yhtä pitkiä, suoritimme arvonnan. Jonka tuloksena oikeaksi riviksi muodostui 21X (eli Jari oli yksi (1), Pekka risti (x) ja Vesa kaksi (2).

Onnistuivatko kilpailuun osallistuneet arvaamaan oikean veikkausrivin? No, toki! Kilpailuun tuli jälleen ennätysmäärä vastauksia eli noin 170 kappaletta ja oikeita rivejä joukossa oli peräti 44 kappaletta.

Koska varattuna oli vain yksi palkinto, voittaja jouduttiin arpomaan. Arpaonni suosi tällä kertaa espoolaista Petri Arpoa. Onnea voittajalle.

Tähän kierrokseen päättyi samalla myös pääpalkinnon metsästys eli eli kolmesta oikeasta vastauksesta eri kilpailuissa oli luvassa 50 viehettä. Kisa oli tiukka, sillä pääpalkintoa oli loppumetreillä tavoittelemassa neljä henkilöä. Saimaan kierroksella vain yksi nelikosta arvasi oikean rivin, joten pääpalkinnon voittaa Piia Kaakkomäki Alavudelta. Onnittelut!

Palkinnot lähtevät postiin välittömästi!  Ja seuraavalla kerralla pääpotin jahtaaminen alkaa alusta. Tervetuloa mukaan arvaamaan!