Menovinkit auttavat keksimään ohjelmaa viikonlopun ratoksi Etelä-Suomessa, sikäli mikäli moisesta nyt ylipäänsä voi olla pulaa retkeilyn, sienestyksen, marjastuksen, kalastuksen ja metsästyksen supersesongin keskellä.

Seitsemän veljeksen jäljille ja jalkapuuhun

Lauantaina 19.9. järjestettävä Seitsemän veljeksen vaellus tarjoaa liikunnan ja kulttuurin iloja. Rennoksi kehuttu ulkoilutapahtuma järjestetään näyttävissä kulttuurimaisemissa kulkevalla Seitsemän veljeksen vaellusreitillä Nurmijärvellä.

Matkalla nautitaan yllätysohjelmasta ja perillä, kansalliskirjailija Aleksis Kiven synnyinkodin tuntumassa, Taaborinvuorella voit ikuistaa itsesi muun muassa jalkapuussa, järjestäjä lupaa.

Seitsemän veljeksen vaellusreitti kulkee Myllykosken kautta Palojoen kulttuurimaisemiin. Pituutta sillä on 9,5 kilometriä.

Kuva: Antti Hentinen

Perillä Taaborinvuorella on myynnissä virvokkeita ja syötävää. Museot ovat auki ja paikalla on myös seppä.

Taaborilta järjestetään bussilla maksuton paluukuljetus Nurmijärven Kirkonkylälle.

Huonon sään sattuessa tapahtuma perutaan. Pienet sadekuurot eivät aiheuta perumista, mutta jos koko päiväksi ennustetaan sadetta tai on tulossa syysmyrsky, tapahtumaa ei järjestetä.

Maksuttomaan tapahtumaan vaaditaan  ennakkoilmoittautuminen.

Museossa on hyytävää kelistä riippumatta

Helsingin Luonnonmuseo Luomus tarjoaa suojan säältä ja kiinnostavaa nähtävää.

Perusnäyttelyn lisäksi kannattaa poiketa katsomassa  Antarktika, näyttely joka kertoo tieteentekemisestä ja tutkimustyöstä maailman kylmimmässä kolkassa.

Kuva: LUOMUS

Näyttelyn päätähti on siis Etelämanner. Näyttelyn tarkemman esittelyn löydät Erän verkosta.

Peto koukussa

Ruoto Predator Classic Finland on kansainväliset kriteerit täyttävä urheilukalastustapahtuma, joka järjestetään 17.-20.9.2020 Loviisan vesillä. Menovinkit-osastoa tämä tapahtuma on lähinnä katsojan roolissa, kisan ennakkoilmoittautuminen on päättynyt.

Kyseessä on kansainväliseen ”pyydä ja päästä” -tyyliin järjestettävä heittokalastuskilpailu, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2015.

Team Tuplatärpin kisatunnelmia vuodelta 2019. Kuva: Ruoto Predator Classic Finland

10 000 euron pääpalkintoa lähtee tavoittelemaan 48 kaksihenkistä joukkuetta, tavoitteena täyttää kortti kahtena päivänä.

Pisimmät viisi +42 cm kuhaa, viisi +20 cm ahventa, kolme +60 cm haukea mahtuvat päivän kortille ja kahden päivän yhteistulos ratkaisee paremmuuden.
Suurimmat kalat palkitaan kolmen Victorinox -veitsen kokkikääröllä.

Kisan seuraajat voivat myösäänestää kilpailijoista ”kaikista kalamiehin” tittelin ansaitsevan osallistujan, naisia ei tänä vuonna ole osallistuja listalla.

Vedonlyönnistä kiinnostuneet voivat tankata lisää kisajännitystä lyömällä vetoa. Tämä tapahtuu Veikkauksen sivujen kautta. Pelattavissa on tapahtumajärjestäjän mukaan voittajaveto, pitkäveto ja supertripla.

Lisätiedot tapahtuman Facebook-sivulta.

Oheisella videolla hieman esimakua kisaa edeltävistä olosuhteista, joita voinee huoletta kuvata ”haastaviksi”, vaikka keli on jo laantumaan päin.

Menovinkit vievät naalin jäljille

Espoon Nuuksioon on merkattu uusi lapsiperheille tarkoitettu luontoreitti.

Kaksi kilometriä pitkä Naalin seikkailu -nimeä kantava reitti lähtee Suomen luontokeskus Haltiasta. Naalin seikkailu kulkee nuuksionkävijoille tuttua Maahisenkierrosta pitkin, joka etenee Solvallan urheilukentän laitaa, nousee sen jälkeen metsään ja johdattaa kulkijan edelleen kalliomännikköön ja Nuuksion laelle.

Reitin varrella on näköalatasanne, josta avautuvat mainiot näkymät yli Nuuksion Pitkäjärven. Taukopaikalla voi levähtää ja nauttia omista retkieväistä.

Karttoja Naalin seikkailulle saa Haltian asiakaspalvelusta luontokeskuksen aukioloaikoina ke-su kello 10–18. Kyltitettyä reittiä on helppo seurata myös ilman karttaa, kuten artikkelin avauskuvassa näkyvästä kyltityksestä voi huomata.

Reitti on mahdollista kiertää myös lastenvaunujen kanssa. Naalin seikkailu on tehty yhteistyössä Fjällrävenin, luontokeskus Haltian ja Retkipaikan kanssa.

Lue myös: Myrsky nousee – tiedätkö miten tuuli syntyy?