Etelä-Savo pyrkii kohentamaan asemaansa järvi- ja vapaa-ajankalastuskohteena. Kehitystä vauhdittamaan on perustettu kaksivuotinen hanke, jonka vauhdittamisesta vastaa Metsähallitus. Työ käynnistyi syyskuun alussa.

Vuoden 2022 loppuun asti kestävän hankkeen päätavoitteiksi kerrotaan maakunnallisen kalastuslupasivuston kehittämisen sekä matkailun, maaseudun kehittämisen ja kalatalouden yhteistyön lisäämisen.

Etelä-Savo on pohjustanut tulevaa muun muassa siten, että vesialueita omistavia pieniä osakaskuntia on viime vuosina yhdistetty suuriksi ja toimiviksi osakaskunniksi maaseudun kehittämishankkeissa, Metsähallitus kertoo.

Nykyään yhdistetyt osakaskunnat ovat yhtenäisiä kalastuslupa-alueita, joiden toiminta, tiedotus ja palvelut ovat nousseet kohentuneet. Osakaskuntien kasvaessa vapaa-ajanasukkaiden, matkailijoiden ja vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksien kerrotaan parantuneen.

Syyskuun alussa käynnistyneessä hankkeessa jatketaan osakaskuntien yhdistämistä etenkin Saimaan alueella.

Etelä-Savo – tarjonta yhdelle sivustolle

Hankkeen tärkeimpänä jatkotoimenpiteenä on maakunnallisen kalastuslupasivuston www.kalastusetelasavo.fi kehittäminen sekä alueen matkailusivustojen kehittäminen kalastuksen ja palvelujen osalta.

Hanke lupaa resursseja sähköisten palvelujen ja lupamyynnin kehittämiseen sekä kalastuslupatuotevalikoiman laajentamiseen.

Jokaisen suuremman osakaskunnan kalastuslupatuotevalikoimaan pyritään saamaan muun muassa mökkiyrittäjälupa ja kalastusmatkailuyrittäjälupa.

− Etelä-Savon järvikalastuksessa on monipuolisia mahdollisuuksia, jotka ovat jääneet huomiotta matkailun markkinoinnissa. Vetovoimaisuutta kehittämällä tavoittelemme hyötyä alueen asukkaille, maaseutuyrittäjille ja kalastajille, kertoo Metsähallituksen projektipäällikkö Sami Kurenniemi.

Lue myös:

10 miljoonan lupapotti koossa – myös luvatta kalastaneet ryhdistyivät
Saimaalta poistetuista kalaverkoista syntyy kalsareita!