Pussiruokiin ja linssi-pasta-riisi-kuivatut kasvikset-kuivaliha -linjaan kyllästyneet retkeilijät hakevat usein insipraatiota metsäeväisiin kaikista mahdollisista koloista. Joskus innoitusta kannattaa hakea rajojen toiselta puolelta.

Erän ruoka-artikkelin annista vastaa tuttuun tapaan retkinikkari Joppe Ranta, joka tunnetaan myös Evon retkeilyalueen kummina.

Päiväretken eväiden inspiraation Joppe on hakenut tällä kertaa eteläisestä Saksasta. Ruuassa on mukana myös sveitsiläistä kierrettä.

Makkarasalaatti melkein valmiina mukaan

Makkarasalaatti on yksinkertainen eväs, joka valmistellaan osittain kotona ja viimeistellään metsässä. Rasiaan voi pilkkoa sipulia, makkaraa, tomaattia, juustoa, suolakurkkua ja ruohosipulia. Kastikeen voi tehdä metsässä, kun varaa mukaan viinietikkaa, oliiviöljyä ja hieman kastikejauhoja.

Joppe Rannan artikkeli ”Baijerin erikoiset eväät” on luvassa kokonaisuudessaan ensi viikolla julkaistavassa Erän numerossa 9/2020

Lue myös: Tuhtia retkiruokaa pannulla perunoista, sipulista ja juustosta