Suomen luontoa voi juhlia yksin tai ryhmässä ja samaa voi toteuttaa Suomen Ladun haastekampanjassa Nuku yö ulkona.

Yksi mielenkiintoisimmista kokoontumispaikoista saattaa olla tänä vuonna Pirkkola , jossa järjestetään lauantaina melkoinen kattaus tapahtumia.

Pirkkolassa avautuu lauantaina ”yhteinen nukkujien tiivistymä” kello 19. Viimeisiä herätellään seuraavana aamuna kello 9. Alueella on lupa telttailla myös Plotin (uimapaikka) ja/tai uimahallin nurmikolla. Puihin voi viritellä myös riippumattoja ja tentsilejä. Tarjolla on myös juomavettä.

Pirkkolassa järjestetään samana päivänä myös Kaupunkimetsäliikkeen kokous, jossa pohditaan järjestäytymistä yhdistykseksi. Keskuspuiston ja luonnon puolesta tulee tanssimaan balettitanssija, koreografi Minna Tervamäki.

Jos yöpyminen muiden seurassa ei nappaa, homman voi toteuttaa myös parhaassa mahdollisessa seurassa eli yksin. Nukkua voi omassa pihassa, puutarhassa, rannalla, terassilla tai parvekkeella.

Luonnossa nyrkkisääntö on, että nukkumaan ei kannata heittäytyä toisen pihamaalle, pellolle tai viljelyksille, ainakaan ilman lupaa. Kansallispuistossa voi yöpyä sallituilla leiriytymispaikoilla.

Suomen luonnon päivää voi juhlistaa muutenkin kuin nukkkumalla yön ulkona. Yksinkertaisimmin se tapahtuu liputtamalla tai vain leipomalla mustikkapiirakan, joka voi kertoa enemmän leipojastaan kuin Suomesta (kannattaa postata kuva piirakasta esimerkiksi Instagramiin risuaidalla #mustikkapiirakka #luonnonpäivä).

Jos nukkuminen tai leipominen ei kolahda, osallistua voi myös onkimalla.  Suomi onkii -tapahtumia järjestetään esimerkiksi Mikkelissä, Kajaanissa, Varkaudessa ja Kemissä.

Lauantain tapahtumia löytyy myös Luontoon.fi -verkkosivujen tapahtumakartaltaSuomen luonnon päivän sivutkin kannata kahalta läpi ja hypätä mukaan.