Kisa aloitettiin hajaannuksesta huolimatta täsmälleen yhtä aikaa eli perjantaina klo 10. Neljän tunnin kalastuksen jälkeen valmiina oli vastaus kysymykseen kuinka paljon suuremman tai pienemmän kalan Heikki sai Vaskolta kuin Jari Kuokkalasta.

Tuiskusen päivä käynnistyi Kuokkalankoskien koskikalastusalueeseen kuuluvalla niin sanotulla Kiertolahdella. Jarin mukaan lahdelta on mahdollista saada mm. kuhia, haukia ja toutaimia.

Puolen tunnin kuluttua startista vapa vääntyi toivotulla tavalla. Mepps Aglia Fly -lippaan nappasi kookas toutain.

– Koska paikka oli hiukan hankala ruohikkoreunuksineen eikä siimanikaan ollut kuin 0,08-millistä, piti väsytyksessä olla tavallista tarkempi. Muutamaan kertaan kala yritti kiepauttaa siimaa ulpukoiden ympärille, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Lopulta miehemme sai uitettu toutaimen haaviin. Mittanauhan mukaan kala oli 76-senttinen.

Suurehkon saaliin jälkeen kalastajamme keskittyi ahventen narraamiseen, koska arvioi, että suurempia yksilöitä ei olisi enää tarjolla. Ja ahvenia tulikin, pussillisen verran.

Toutainta suurempia ei sitten tullutkaan ja ne muut suurimmat jäivät noin kilon säyneeseen ja yhteen alamittaiseen kuhaan. Molemmat kalat onnistuivat karkaamaan ennen punnitusta.

Samaan aikaan, kun Jari taiteili Kuokkalassa ylös ahvenia, Heikki teki Vaskolla töitä hieman isompien kalojen kanssa.

Neljän tunnin saldo oli komea: 37-senttinen taimen, 29-senttinen ahven, 80-senttinen hauki ja se päivän suurin, 82-senttinen hauki, joka nappasi liitsiin nimeltä MA Original.

Näiden lisäksi Heikin haaviin päätyi kymmenkunta ahventa kokoluokassa 27-28 senttiä. Ahventen pyynnin sivusaaliina tulleet hauet ja alamittainen taimen vapautettiin hyvävoimaisina. Ahvenet päätyivät ruokakaloiksi.

Koska Heikin suurin kala oli 82 senttiä pitkä ja Jarin ”vain” 76 senttiä pitkä, arvauskilpailun oikeaksi vastaukseksi tuli 6P eli Vaskolta tuli kuusi senttiä pidempi kala.

Lopputuloksen arvasi oikein vain yksi vastaaja, Anne Manninen Vantaalta. Onne voittajalle ja kaikille vastaajille isokokoinen kiitos!