Useimmat reissut lammelle ovat tuottaneet yleensä ahvenia, joiden kokoluokkaa voi kuvailla sanaa normaali metsälampiahven. Viime vuosina myös kilon ylitykset ovat tehneet tiukkaa, mutta nyt oli tarkoitus saada vastaus kilpailukysymykseen.

Kalastamaan päästiin iltapäivällä kello 15 ja sitä jatkettiin noin neljä tuntia. Aikaikkunaan osui aurinkoa ja sadetta, ja välillä paukkui myös ukkonen. Lämpötila oli sen sijaan miellyttävät 15 astetta, ainakin rannalla rämpimisen näkökulmasta.

– Täällä rämpimisestä voi todellakin puhua, sillä lampea ympäröi kauttaaltaan umpisakea järviruokokasvusto. Vain parista paikasta pääsee heittämään kohtuullisen vaivattomasti, muualla pitää heittoaukko raivata.

Tärkeimmät välineet kalastamiseen ovat kahluuhousut ja tavallista pitempi eli 9-jalkainen vapa. Ilman niitä ei hommasta tulisi yhtään mitään ja näilläkin välineillä kalastaminen on Jarin mukaan hankalaa.

Suurahvenia ei reissulla saatu satimeen, vaikka alku tuntui lupaavalta. Jukan lipan varasti iso kala.

– Jollen tietäisi, ettei täällä ole haukia, niin olisin voinut vannoa sitä haukitärpiksi.

Haukia ei tiettävästi ole saanut lammesta kukaan.

Ottihaluja ainakin tuntui olevan pienillä noin sadan gramman ahvenille, jotka nappasivat  hitaasti uitettuun kupari-Meppsiin ahveesti aivan pohjan tuntumasta.

Ainoa isompi kala, 270-grammainen ahven haukkasi Jukan särkisyöttiin, joka on ollut lammella isojen ahven mieliruokaa.

Kaksikko suunnitteli jo lopettavansa kalastuksen, kun Jarin lippaan nappasi todella painavan tuntuinen kala.

– Jarru sirisi ja olin jo varma toistakiloisen ahvenen erehdyksestä. Mutta kun kala väännön jälkeen pintautui, osoittautui se kaksikiloiseksi haueksi, isoksi pettymykseksi. Niin vain oli haukikin päässyt jostain tämän lammen asukkaaksi.

Oikea vastaus kilpailukysymykseen eli reissun suurimman ahvenen painoon oli 250 grammaa, sillä paino luvattiin pyöristää lähimpään 50 grammaan. Mutta arvasiko sitä kukaan?

Kyllä vain! 255 vastauksen joukossa oikeita oli peräti kymmenen kappaletta ja arvonnassa pisimmän korren veti Henry Lentolehto Tampereelta.

Onnea voittajalle ja kaikille osallistuneille isokokoinen kiitos!