Tentipi aloitti pienenä nyrkkipajana Ruotsin Lapissa nimellä Moskoselkåta, mutta toiminnan laajettua vaihtui nimeksi Tentipi.

Yritys valmistaa tapahtumatelttoja ja retkeilytelttoja, joiden esikuvana ovat perinteiset lapinkodat, mutta joihin on lisätty moderneja hienouksia.

Olivin 2 CP on uusin malli Tentipin puuvillatelttojen sarjaan. Valmistajan mukaan se on tarkoitettu kahdelle henkilölle ja koiralle, sekä retkivarusteille.

Keskisalollisen teltan huipulla on tarranauhalla suljettava aukko kaminan savupiipulle. Teltan hupun saa myös nostettua naruista vetämällä siten, että sisällä voi polttaa vaikka risukeitintä.

Kamiinan kanssa elämä puuvillateltassa on yhtä luksusta. Varsinkin pienten lasten kanssa.

Kamiinan kanssa parasta

Olen kokeillut Olivinia retkimajoitteena sekä risukeittimen että kamiinan kanssa.

Tuplakuorisella risukeittimellä savuhaittaa ei tullut, kun sen sytytti kuivilla risuilla. Risukeitin on kuitenkin työläs ylläpidettävä pitkää iltaa istuttaessa, mutta kosteuden poistamisessa ja kokkailussa se toimii hyvin.

Vasta kamiinan kanssa käytettynä teltta paljasti todellisen luonteensa.

Pikkupakkasilla lämpötila teltassa oli parikymmentä astetta plussalla rinnan korkeudelta mitattuna, kun tuli oli jo sammunut kamiinan pohjalla kyteväksi hiillokseksi. Aamulla oli kiva herätä aikaisin, sytyttää tulet ja vetäytyä pussiin puoliunta siemailemaan.

Kamiina kuivasi teltan ja kahvivesi kiehui sopivasti, kun oli aika kömpiä ylös säkistä.

Erityisesti lasten kanssa retkeillessä lämmitettävyyttä osaa arvostaa: housuvaipan pukeminen villahaalareiden alle on hauskempaa lämmönlähteen äärellä.

Laadukasta jälkeä

Tentipi on osaamisaluellaan kokenut ammattilainen, eikä tämäkään tuote vaikuttanut keskeneräiseltä, hätäisesti kyhätyltä prototyypiltä.

Teltta on helppo pystyttää ja säätää remmeillä pinkeäksi. Katon ilma-aukkoja voi säätää narujen avulla vaikka makuupussista.

Oviaukon vetoketju on järeän suurihampainen ja helppokäyttöinen ja suuaukon vetoketjullinen hyttysverkko on erittäin helppokäyttöinen ja hyvin mitoitettu.

Ompelutyö on erittäin laadukasta, eikä teltasta löytynyt valmistukseen liittyviä hutilointeja, kuten vetäviä saumoja, päättelemättömiä ompeleita tai törröttäviä langanpätkiä.

Kaksikiloiseen vaellustelttaan verrattuna Olivin CP:n paino (6 kg) on paljon, mutta myös retkeilyn tyyli on sitä käytettäessä erilainen. Jykevä teltta viedään erämaahan paikkaan, jossa asutaan ja telttaa käytetään tukikohtana ympäristöön tehtävillä retkillä. Aika ihanteellistä, eikö?

Tentipi Olivinin materiaali on palokyllästettyä puuvilla/polyesterisekoitetta. Teltta ei ollut keväällä vielä myynnissä, mutta hinta asettuu tuhannen euron tienoilla.

Lisätiedot: tentipi.com

Artikkeli ilmestyi Erän numerossa 5/2020