Testiä varten Jari ja Heikki hakeutuivat pienelle haukipitoiselle metsäjärvelle Juupajoen takamaille.

Pyrkimyksenä oli kalastaa molemmilla merkeillä mahdollisimman tasapuolisesti, Kummallakin vieheelle heitettiin vuorotellen yhtä monta heittoa ja sen jälkeen vieheet vaihdettiin. Vaihdon jälkeen kalastus aloitettiin uudesta paikasta.

Heikin aloitusvieheeksi valikoitui Minnow Spoon ja Jarille Pike Spoon. Homma käynnistyi vauhdikkaasti kummallakin, sillä Heikin vieheeseen kopsahti ensimmäisellä heitolla pieni hauki ja Jarille hieman suurempi kolmannella.

Kalastustoimittaja Tuiskusen havaintojen mukaan kalan saaminen ensimmäisellä heitolla tarkoittaa yleensä jatkon kannalta kehnoa lopputulosta.

–  Ja niinhän siinä kävi, että seuraavan kolmen tunnin aikana Heikki ei saanut ylös asti enää kuin yhden ahvenen (Pike Spoonilla). Haukia kyllä kävi vieheitä kopsimassa, mutta kaikki kontaktit jäivät tärpeiksi tai päättyivät karkuutuksiin.

Jarilla jatko sujui hieman paremmin, sillä hänen haukisaldonsa nousi kaikkiaan kuuteen. Pike Spoonilla tuli neljä ja Minnow Spoonilla kaksi. Kun kummankin kalastajan hauet laskettiin yhteen, Pike Spoon vei kaksinkamppailun lukemin 4-3.

Ja koska kysymys kuului kuinka monta haukea enemmän tai vähemmän saadaan Minnow Spoonilla, oikea vastaus oli yksi vähemmän eli koodikielellä ilmaistuna 1V.

Oikea vastaus kysymykseen, kuinka monta haukea enemmän tai vähemmän saadaan Minnow Spoonilla, oli siis yksi vähemmän (1V).

– Yleisenä huomiona mainittakoon, että Pike Spoonilla saatiin myös tärppejä enemmän kuin Minnarilla, mutta kalojen tarttuminen oli heikonlaista.

Jarin arvion mukaan heikko tarttuminen johtui ehkä vieheen eloisasta ja poukkoilevasta uinnista, johon haukien oli kenties jossain määrin vaikea osua.

– Varsinkin kun kalapaikkamme vesi oli varsin tummaa ja näkyvyys heikonlainen. Mutta varsin kova suoritus haastajalta.

Kuinka moni onnistui veikkaamaan, että haastaja nappaisi voiton? Vastauksia tuli yli 60 kappaletta, mutta vain kaksi onnistui arvauksessaan. Arvonta tehtiin kolikolla ja voittajaksi seuloitui Vesa Lehtonen Helsingistä.

Onnea voittajalle ja kaikille kilpailuun osallistuneille iso kiitos!