Kuplacaddiksen sidonta:

  1. Pohjusta koukun varsi. Valitse neljä kookasta ja tuuheaa CDC höyhentä, aseta ne päällekkäin latvat tasamittaa ja kiinnitä yhtenä kimppuna latvoistaan koukunvarrelle höyhentyvien sojottaessa taakse.
  2. Ota tarvittaessa sidontavahaa ja pyykäise sitä tulitikun pituudelta sidontalangalle parantamaan karkean hylkeenkarvan pysymistä langalla Hiero runkomateriaalia ohuelti 4-5 sentin pituudelta langalle ja kierrä siitä perhon runko, mutta jätä eteen reilu tila rintakehälle.
  3. Käännä taakse sojottava höyhenkimppu yläkautta eteen, niin että se muodostaa löyhän ”höyhenkuplan”. Kiinnitä kimppu napakastoi koukunvarren yläpuolelle rungon eteen.
  4. Hiero pohjavillaa langalle 2-3 sentin mitalle ja kierrä siitä siiven eteen pörröinen rintakehä. Päätä sidos koukunsilmän taakse ja sipaise varmistukseksi lakkatippa.

Pertti Kanervan artikkeli Kuplacaddiksen sidonnasta on Erän numerossa 7/2020.