Retkeilijäyhteisöön toivotaan mukaan erilaisia luonnossa liikkujia ympäri Suomea. Mukaan mahtuvat ensikertaa kansallispuistoon lähtevät, aktiivisia harrastajat kuin myös kokeneet vaeltajat.

Pilottihankkeena yhteisössä kehitetään Nuuksion Haukkalammen aluetta, joten mukaan toivotaan erityisesti alueella liikkuvia retkeilijöitä.

”Retkeilijäyhteisössä voidaan kohdentaa tehtäviä erilaisille kävijöille”, kertoo palvelumuotoilija Susanne Nylund Rannikon Luontopalveluista.

Retkeilijäyhteisö toteutetaan suljetulla online-alustalla, jossa osallistutaan nimimerkillä erilaisiin tehtäviin, kuten keskusteluihin, päiväkirjoihin ja kyselyihin.

Osallistuminen vie aikaa vartin verran kerran tai pari kertaa viikossa. Retkeilijäyhteisö toimii myös mobiilissa. Yhteisö toteutetaan pilottivaiheessa suomeksi, mutta tehtäviin voi vastata myös ruotsiksi tai englanniksi.  

”Yhteisö on askel eteenpäin asiakaslähtöisessä toimintakulttuurissa. Otamme luonnossa liikkujat ja retkeilijät entistä enemmän mukaan rakentamaan palveluita, mikä on tärkeää asiakaskunnan monipuolistuessa ja retkeilyn suosion kasvaessa.” 

Yhteisöön voi hakea mukaan 4. kesäkuuta mennessä kyselylomakkeellaKyselyyn vastaaminen vie noin 10-15 minuuttia. 

Aktiivisten yhteisön jäsenten kesken arvotaan pieniä lahjakortteja yhteisöjakson aikana.  Retkeilijäyhteisön ensimmäinen tutkimusjakso käynnistyy kesäkuun alkupuolella, jolloin otetaan yhteyttä yhteisöön valittuihin.

Lisätietoja saa Metsähallituksen Luontoon.fi -sivuilta.