Pellon kunta haki joulukuussa 2019 rekisteröintiä kahdelle tavaramerkille: Suomen kalastuspääkaupunki ja Fishing capital of Finland.

Patentti- ja rekisterhallitus rekisteröi molemmat tavaramerkit joulukuussa ja päätöstä koskeva väiteaika päättyi helmikuun lopussa eli asia on nyt viralllisesti vahvistettu..

Pellon kunnalla ja Pellon kunnan yrityksillä on nyt mahdollisuus käyttää markkinoinnissaan sekä viestinnässään mainintaa Suomen kalastuspääkaupunki sekä Fishing capital of Finland.

Vaikka Tornionjoki on mahdollistanut kalastusmatkailuelinkeinon kehittymisen Pelloon, kunta aikoo jatkaa työtä kalastuspääkaupunki -brändin rakentamiseksi ja tunnetuksi tekemiseksi. Parhaillaan kunnassa työstetään kolmea uutta tienvarsikylttiä Pelloon johtavien teiden varsille.

Lohestus päästään aloittamaan Tornionjoella tänä vuonna koronatilanteesta huolimatta normaaliin aikaan, kesäkuun alussa. Lohen kalastuskausi Tornionjoella kestää elokuun loppuun. Lohen kalastus on kielletty sunnuntaista klo 19:00 maanantaihin klo 19:00 välisenä aikana.

Tornionjoen yhteislupien hinnat ovat tänä vuonna 20 €/vrk, 80 €/vko ja 160 €/kausi. Lisäksi on ostettava valtion kalastonhoitomaksu.

Saaliskiintiö on yksi lohi vuorokaudesa.