Jarin kanssa kalassa -arvauskilpalussa kohteena oli tällä kertaa Tampereen lähettyvillä sijaitseva metsälampi. Kohteeksi valikoitu Ahvenlammi Tampereen ja Kangasalan rajan tuntumasta.

Kalakaveri Heikin mukaan tarjolla olisi isokokoista ahventa ja haukea eli mahdollisuudet kovaankin tulokseen olivat ilmassa. Tarkoituksena oli saada vastaus kysymykseen kuinka pitkä olisi reissun pisin kala lajiin katsomatta, mutta mikrojigivälineillä pyydettynä.

Perjantain sää oli sitä samaa, mitä se oli ollut jo pitemmän aikaa, kylmää, tuulista ja ajoittain sateista. Aamupäivällä Tampereen seudulla satoi lisäksi lunta muutaman sentin, joten lähtöä lykättiin muutamalla tunnilla.

Matkaan päästiin puolen päivän jälkeen, kun pahin rintama oli ohittanut alueen. Kylmä takatalvinen sää ei ihmeitä lupaillut.

Kalastajat rantautuivat tarkoituksellisesti lammen eteläpuolelle, joka jäi katveeseen tuulelta. Tuiskunen viritti 0,06-millisen kuitusiiman päähän alkuun noin gramman painoisen volframimorrin ja pujotti siihen Trigger-X mikrojigin, joka on surviassääsken kokoluokkaa.

– Ensimmäinen heitto, noin viides kammenpyöräytys ja kala kiinni. Ylös päristeli pieni hauki, jonka mittasin 37-senttiseksi ja vapautin. Totesin Heikille, että kun ensimmäinen kala tulee ensimmäisellä heitolla, se enteilee todella surkeaa kalapäivää.

Ja sellainen siitä tuli. Miehet piiskasivat vettä kolme tuntia, välillä tuli lunta ja välillä aurinkoa, mutta ylös saatiin hauen jälkeen vain kolme kalaa. Kaksi kaloista oli pieniä ahvenia ja kolmas Jarin jigiin iskenyt 36-senttinen lahna.

– Harvinainen saalis sinänsä pieneltä metsälammelta saatuna.

Reissun pisimmäksi kalaksi jäi avausheitolla iskenyt hauki eli oikea vastaus kilpailukysymykseen oli 37 senttiä.

Vastauksia kisaan tuli 101 kappaletta, mutta oikeita vastauksia vain kolme. Etäarvonnassa voittajaksi arvottiin Ville Lindroos Vantaalta. Onnea voittajalle ja kaikille mukana olleillle iso kiitos.