Lumitaakka vaurioitti Ivalojoen Kultalan sillan rakenteita alkuvuonna Hammastunturin erämaa-alueella Inarissa. Korjausmateriaalit saatiin vietyä paikan päälle, mutta korjaukset jouduttiin tältä keväältä keskeyttämään.

Metsähallituksen Luontopalvelut jatkaa korjausta kesällä heti kun maasto-olosuhteet sen sallivat. Retkeilijöiden tulee huomioida, ettei Kultalan lähellä ole nyt paikkaa Ivalojoen ylittämiseen.

Kultalan sillalle ehdittiin kuljettaa korjausmateriaalit ja aloittaa korjaus, mutta nyt kulku työmaalle moottorikelkoilla ei ole enää turvallista. Sillan korjaus jouduttiin keskeyttämään, ja se pystytään aloittamaan uudestaan vasta lumien sulamisen jälkeen.

Metsähallituksen Luontopalveluissa ei osata vielä sanoa, milloin sillan korjaus on valmis.

Retkeilijöiden kannattaa nyt muistaa, että Kultalaan ei pääse siltaa pitkin ennen korjauksen valmistumista. Lähin Ivalojoen ylittävä silta on Kutturassa linnuntietäkin 14 kilometrin päässä, mutta Kutturasta ei johda reittiä Kultalaan.

Jos haluaaa vaeltaa kesällä Kutturasta Kultalaan, on ylitettävä Ivalojokeen pohjoisesta laskeva sillaton Appisjoki ennen Kultalaan pääsyä.

Alueella on toistaiseksi paljon lunta, joka pehmenneenä tekee alueella kulkemisen vaikeaksi. Hyvin suuren lumimäärän takia alueen jokiin on myös ennustettu alkukesäksi tulvia.

Esimerkiksi Ivalojoen tulvahuipun on ennustettu olevan vasta kesäkuussa. Alkukesän retkeilyolosuhteet tulevat siis todennäköisesti olemaan pohjoisessa vaativat tulvivien jokien ja purojen takia. Silloin kannattaa suunnata kansallispuistojen, erämaa-alueiden ja muiden retkikohteiden lähimaastoihin.

Ajankohtainen tilanne sillan korjauksesta päivitetään Hammsutunturin erämaa-alueen sivulle Luontoon.fi -verkkopalveluun.