Cotton Cordell C07D

Cotton Cordell C07D

Cotton Cordell C07D

Wigglerin tallissa Suomi-markkinoille levitettävä jenkkimerkki sai uutuusesittelyyn mallin C07D. Muikkuvartaloinen, jotenkin halpisvaapun oloinen muovikapula kantaa nokassaan isohkoa kielimäistä nokkalappua erikoisuutenaan kaksi soikeaa ”monttua” levyn kärkipäässä.

Sukellussyvyydeksi luvataan uistelussa peräti 3,6-4,2 metriä. Ui terävällä, tiheähköllä potkulla ja kylkien keikutuksella kovaakin kyytiä kestäen.

Koko: 102 mm/12 g.

Lusikat: Grizzly Heksen – Viirastus S1 ja S2
Lipat: Gunki Gennaker – Wiggler Wiggbuzz
Jigit: Daiwa Prorex Craw – Vale Särki
Hybridit: Illex Dera Ball – Rapala X-Rap Peto

Daiwa Prorex Lazy Jerk

Daiwa Prorex Lazy Jerk

Daiwa Prorex Lazy Jerk

Viime kauden koekalastuksissa Lazy Jerk 9 cm teki vahvaa tulosta pikkuhaukien parissa. Nyt viirusilmäjerkki saa uuden, reilusti jytkymmän koon 17,5 cm / 118 g. Samalla kohdekala muuttuu pari piirua raavaampaan suuntaan.

Uinniltaan Lazy Jerk on nimensä mukaisesti laiskahko lähinnä silloin, kun sitä kelaillaan ilman vapatyöskentelyä. Sopivin vapanypäyksin komeat sivukoukerot löytyvät helposti. Sisällä kalisee kourallinen kuulia ja tekevät vieheestä hitaasti uppoavan. Matalaan veteen suurille hauille ja järeille vavoille.

Hinta: 17,95 €

Daiwa Prorex Metal Vib

Daiwa Prorex Metal Vib

Daiwa Prorex Metal Vib

Metal Vib edustaa viime vuosina suosioon ponkaissutta viehetyyppiä, joka sivuprofiililtaan ja uinniltaan muistuttaa räminävaappua mutta valmistuu kokonaan metallista. Siksi heitto- ja syväkalastusominaisuudet ovat perinteisiä vaappuja huomattavasti paremmat.

Kahdella uudella koolla täydentyvä Metal Vib rakentuu pajunlehden mallisesta suorasta metallilevystä, jonka etupäähän ja vatsaan on muotoiltu painotus. Kolme reikää selässä antaa mahdollisuuden uinnin voimakkuuden säätämiseen.

Pakkauksessa mukana lippa, jonka voi kiinnittää peräkoukun paikalle lisävärinää antamaan ja sukellushaluja pienentämään. Tällöin peräkoukun voi siirtää edempänä olevaan reikään. Kokeile vaikkapa ahvenen, kuhan ja toutaimen kalastuksessa.

Koot: 48 mm/14 g ja 55 mm/21 g
Hinta: 9,45-9,95 €

Gunki Gamera Slim

Gunki Gamera Slim

Gunki Gamera Slim

Ranskalaismerkki Gunki esiintyy uutuusesittelyssämme viidellä vaapulla, joista Gamera Slim kuuluu Minnow-sarjaan eli solakoiden vaappujen seurakuntaan. Kielimäinen nokkalappu, 3D-silmät, suomukuviointi, peräpäästä terävöitetty vatsa ja vatsaontelon voimakas kuulakonsertti luonnehtivat muovikalikkaa, joka etenee rauhallisen letkeällä, laajapotkuisella liikkeellä. Sukellussyvyys 0,5-1 metriä.
Koko: 11 cm / 13 g.

Gunki Gigan

Gunki Gigan

Gunki Gigan

Erittäin perusmallinen kelluva pullukkavaappu 3D-silmillä, hologrammein höystetyllä pinnoitteella, rapinakuulilla sekä kahdella terävällä koukulla. Uinninohjaajana syvänne-tyylinen, hieman käyrä nokkalevy, joka toisella versiolla (D-Gigan) on hieman suurempi kuin toisella (Gigan). Ensin mainittu sukeltaa noin metriin, jälkimmäinen 0,6 metriin. Ui terävällä, tikittävällä potkulla, mutta ainakin koeuitetut yksilöt olivat hiukan arkoja kovemmalle vauhdille. Helppo heitettävä.

Koot: 39 mm/4,7 g ja 39 mm/4,9 g.

Gunki Kaiju

Gunki Kaiju

Gunki Kaiju

Voimakkaasti koliseva räminävaappu, jossa tavallisuudesta poikkeavaa on kolme kiinnitysreikää metallisessa selkäevässä. Niiden avulla saa potkun voimakkuutta ja uintiasentoa säädettyä. Liike kestää kovaakin vauhtia vaivatta, eikä heitto-ominaisuuksiakaan tarvitse hävetä. Koosta pienemmälle luvataan 2+ metrin ja suuremmalle 3+ metrin uintisyvyyttä. Kohdelajeina ainakin ahven, kuha ja hauki.

Koot: 6 cm/12 g ja 7 cm/16 g.

Gunki Kaiju Spin

Gunki Kaiju Spin

Gunki Kaiju Spin

Ulkoisesti Kaiju Spin on sama vaappu kuin edellinen, mutta painoa on rungossa tuplasti enemmän, räminä on hävinnyt ja pyrstökoukun paikalle on laitettu pajunlehden mallinen lippa. Näin runkouinti pienenee vaatimattomaksi mutta lipan lepatus tuo pakettiin välkettä ja värinää roppakaupalla. Heitto- ja uppoamisominaisuudet ovat luonnollisesti mainiot, joten viehe soveltuu myös syvien vesien ronkkimiseen. Pakkaus lupaa uintisyvyydeksi 3+ metriä.

Koko: 7 cm/35 g.

 

Gunki Scunner

Gunki Scunner

Gunki Scunner

Korkeaprofiilinen nokkalevytön katkovaappu, jonka pyrstö on elastista ”jigimuovia”. Erikoisominaisuuksiin kuuluvat pienet sivusiivekkeet sekä lenkki pään alapuolella, josta vieheen voi myös siimaan kiinnittää. Ui suorakelauksella todella vahvaa s-kiemuraa aivan pinnan tuntumassa. Komeimmillaan kiemurat ovat leuan alta kiinnitettäessä ja vavalla nypyteltäessä. Vatsakoukut ovat sen verran lähekkäin, että saattavat linkkuuntua keskenään. Hauen heittokalastajan työkalu mataliin vesiin.

Koko: 135 mm/53 g.

Hakujakki

Hakujakki

Hakujakki

Hoikka minnow-tyylisuuntauksen muovikapula, jonka keulaa koristaa satulalevy. Sen avulla syntyy melko suppeapotkuinen, mutta herkästi hakeva uinti, joka on parhaimmillaan hitaahkossa vauhdissa. Värit jakkimaisen koreita, ehkä joku kaipaisi vähän maanläheisempiäkin värejä. Pakkauksen mukaan soveltuu kaikkien petokalojen pyyntiin sekä heitto- että vetouistelussa.

Koko: 12 cm/10 g.

Illex Riser Bait

Illex Riser Bait

Illex Riser Bait

Nyt on mielenkiintoista! Painavarunkoinen, köyryselkäinen uppovaappu, jonka peltinen nokkalevy sojottaa suoraan eteenpäin. Levyn kärki on taivutettu ripaus alaspäin ja rei’itetty.

Pienemmällä koolla levyn reikä tarjoaa ainoan siimaan kiinnitysmahdollisuuden, suuremmalta versiolta lenkki löytyy myös selästä.

Nokkakiinnityksellä vaappu ui vahvasti heittelehtivällä ja pintaan pyrkivällä liikkeellä, joten soveltuu vaikkapa pinta-ajolla olevien ahventen tai toutainten narraamiseen. Selkäkiinnityksellä uinti tuhoutuu jokseenkin täydellisesti, joten tämän lenkin idea ei ole meille toistaiseksi auennut.

Koot: 4 cm/5,5 g ja 8 cm/22 g

Illex Trigon

Illex Trigon

Illex Trigon

Ei ole tavanomaisuudella pilattu tämäkään. Profiili sinänsä on perin tyypillistä räminävaappua, mutta muista poiketen pääpuoleen on liitetty reilu metallipaino. Pakkaus ei virityksen ideaa kerro, mutta uskoisin kyseessä olevan jigityyppisesti pohjalla uitettavasta vaapusta.

Pohjalle painuessaan Trigon jää seisomaan pyrstö pystyssä kuin stand up -jigi konsanaan. Ui pää vahvasti alas suuntautuneena terävällä tärinällä ja kovalla kolinalla monenlaisia kelausnopeuksia kestäen.

Koko: 6 cm/18,5 g

Jakki Mini Kirjolohi

Jakki Mini Kirjolohi

Jakki Mini Kirjolohi

Kirjolohi pitää pienistä vieheistä, ja sellainen tämä on. Hitaasti uppoava pullea minivaappu räikeisiin väreihin ja teräviin koukkuihin puettuna. Lentää kokoisekseen kohtuullisesti ja ui tiheällä terävällä tirinällä alle metrin syvyydessä. Parhaimmillaan melko rauhallisesti uitettuna.

Koko: 25 mm/2 g

JaRo

JaRo

JaRo

Jani Rossi Hyvinkäältä toimitti esittelyyn kimpun koreita JaRo-balsakapuloita. Vaapun design ei kuhanuisteluun vihkiytyneitä yllätä: Solakansutjakka, hiukan selkäköyry runko, naamassa kielimäinen syvänne- tai satulan mallinen nokkalevy. Nokkalenkissä hyvin säätövaraa. Pinnoitteena maaleja, kiteitä ja/tai folioita.

Ui terävällä, vahvalla potkulla, johon yhdistyy pientä poukkoilua puolelta toiselle. Liike syntyy jo hitaassa vauhdissa mutta kestää ripeääkin menoa.

– Ottamalla keskikoukun pois uinti muuttuu perinteisemmäksi kuhavaapun uinniksi, Rossi neuvoo.

Valmistajan mukaan ”JaRot ovat monen kilpakalastajan luottovieheitä. Vuosien aikana niillä on saavutettu menestystä SM-kilpailuissa ja monissa vetouistelu-cupeissa sekä lukuisia osakilpailuvoittoja. JaRo on saanut kisamiehiltä kiitosta siitä, että sillä saa kaikkia kisakaloja. JaRolla on hyvän yleisvaapun maine.”

Kesä näyttää, kuinka vieheet pelaavat Risto Jussilan uisteluveneen kyydissä.

Koko: 11 cm / 7 g.

Jesse Junior

Jesse Junior

Jesse Junior

Riihimäkeläisen Korkiakosken Uistimen uutuus Jesse Junior on kuhanuistelussa ansioituneen Jesse-perheen pienokainen, mitat 5 cm ja 4 g. Muovirunkoinen namu kantaa rapinakuulia ja teräväkärkistä nokkalappua, tuloksena pirteä kylkiä keikuttava ja tirinäpotkuinen uinti, joka kestää kovemmassakin kyydissä melko hyvin. Sukellussyvyys metrin luokkaa ja heitettävyys kevyellä vavalla kohtalainen.

Juniorin avut päässevät oikeuksiinsa ahvenen ja jalokalojen pyynnissä niin koskivesillä kuin seisovissakin. Saatavana kuudessa enimmäkseen räväkässä värissä lisättynä neljällä Motonet-erikoisvärillä.

JoSa Hulmumpi

JoSa Hulmumpi

JoSa Hulmumpi

Lahtelainen Matti Jousala on hieman ehostanut vanhaa vaappumalliaan Hulmua, tuloksena Hulmumpi. Kaksiosaisella, kivasti vedessä lenksottavalla uretaanivaapulla on valmistajalle ominaiseen tyyliin nokkalevy valettu osaksi runkoa.

Vatsakoukku roikkuu leikarin ja kahden renkaan päässä hankaloittaen kalan irtipääsyä ja pienentäen runkoon kohdistuvaa rasitusta. Hauelle ja kuhalle, heittoon ja vetoon.

Koko: 14 cm/21 g

Kuha-Tatu

Kuha-Tatu

Kuha-Tatu

Maailma on herännyt muoviongelmaan ja mukaan talkoisiin odotetaan myös kalastusvälineiden valmistajia. Mikko Hirvonen ja Iiro Kontkanen kantavat kortensa kekoon valmistamalla vaappunsa puukomposiitista.

– Puukomposiitista saadaan valmistettua yhtä lujia ja yhtä ekologisia vaappuja kuin puusta. Hiilijalanjälki kyseisellä materiaalilla on ainakin 60 % pienempi kuin muovista valmistetulla, valmistajat kehuvat. Menetelmälle on saatu hyödyllisyysmallisuoja.

Malliltaan Kuha-Tatu on etupäästään pulskistunut hoikkapyrstö, jolle satulalevy antaa suppeahkon runkoliikkeen ja runsaasti hakua. Koreat värit ja hologrammit lisännevät uskottavuutta kuhien silmissä.

Koko: 11 cm/14 g

Puijari

Puijari

Puijari

Suomessa on useita taitavia lohivaapun valmistajia, joista kiiminkiläinen Jarkko Puitti on ilman muuta yksi. Upeasti viimeistelty apassirunkoinen Puijari on hieman Jan-vaikutteinen loviotsa, jolle porraslappu antaa kivan vipellyksen. Valmistaja kertoo:

– Vaappu on tarkoitettu lohen soutukalastukseen ja uinti on säädetty sen mukaan. Uinti muuttuu kesken vedon tiheästä potkusta harvempaan, jolloin vaappu lyö kylkeä voimakkaasti ja hakuakin saattaa esiintyä. Kirjolohille kannattaa kokeilla samaa uintia, mutta jos ei tulosta synny, niin nokkalenkkiä voi kääntää hieman ylemmäs. Silloin vaappu alkaa uida tiheää perusuintia ja kyljen lyönnit jäävät pois.

Meidän käytössämme Puijari pääsee esittelemään osaamistaan erityisesti kirjolohikoskilla.

Koko: 6 cm/6 g
Hinta: 25 €

Pyrstöjerkki

Pyrstöjerkki

Pyrstöjerkki

Pyrstövieheistä tuttu Markku Sihvonen loihti mallistoonsa toistaiseksi suurimman pyrstöveijarin, Pyrstöjerkin. Puruveden siialta runkoprofiilin lainannut silikonivalmiste on hitaasti uppoava ja uinniltaan säädettävä:

– Keksinnölle on ominaista, kuten muillekin vieheilleni, että uintia voi muunnella kalastajan mieltymysten mukaisesti. Sisällä kulkee teräslanka, jonka taivutuksella saadaan haluttu uinti, Sihvonen opastaa.

Koukutus toteutuu ulkopuoliseen teräslankaan kiinnitetyllä kahdella kolmihaarakoukulla, jotka kytketään paikalleen painamalla langan pää kiinni silikoniin. Kalan napatessa lanka koukkuineen vapautuu. Hauskasti lierahteleva matalien vesien haukijerkki.

Koko: 25 cm/75 g
Hinta: 30 €

Rapala Rippin´ Rap

Rapala Rippin´ Rap

Rapala Rippin’ Rap

Räminävaapputyyppinen, vahvasti helisevä ja voimakkaasti värisevä Rippin’ Rap saa uuden välikoon 6 cm/14 g aikaisempien viisi- ja seitsemänsenttisten rinnalle.

Hyvien uppoamisominaisuuksiensa vuoksi vaappua voi ja kannattaa käyttää syväkalastuksessa. Uittaminen tapahtuu jigityylisesti kelaillen ja pysäytellen pohjan tuntumassa. Saattaa olla pankin räjäyttäjä erityisesti tilanteissa, missä kuhat ja ahvenet ovat kadottaneet kiinnostuksensa jigeihin.

Hinta: 9,95 €

Rapala Shad Dancer

Rapala Shad Dancer

Rapala Shad Dancer

Vuoden 2017 kirjolohiviehe –titteli luovutettiin Rapala Shad Dancerin viisisenttiselle versiolle. Nyt vaapusta lanseerataan kaksi senttiä suurempi koko, jota kehtaa kuhille ja hauillekin esitellä. Kirjolohille se on selkeästi liian iso.

Kysymyksessä on pulleamuotoinen, Rapalan suositusta Tail Dancerista shad-formaattiin jalostettu balsavaappu reilun kokoisella syvännelevyllä. Ui erittäin jyhkein potkuin, herkästi käynnistyen ja nopeaa uittoakin kestäen. Uintisyvyys 2,7-4,2 metriä ja heitettävyys mainio.

Koko: 7 cm/15 g
Hinta: 11,95 €

Rapala UL Pop

Rapala UL Pop

Rapala Ultra Light Pop

Kuppinaamaiset popperit ovat pintavieheitä, joita uitetaan nykien pintakalvossa. Rapalan UL Pop on genrensä pienimmästä päästä, mikä meidän vesillämme tarkoittaa merkittävää laajennusta vaapulla tavoitettavaan lajikirjoon.

Pienemmän hauen lisäksi tämän mittaluokan plopsuttajaan voi napata vaikka ahven, taimen, kirjolohi, rautu, säyne, turpa, toutain, ehkä lohikin.

Koko: 4 cm/3 g
Hinta: 8,95 €

Rapala X-Rap Haku

Rapala X-Rap Haku

Rapala X-Rap Haku

Haku on perusmallinen, rapalamaisen upeasti läpikuultavin heijastinkalvoin pinnoitettu jerkki erikoisuutenaan koukutus. Koukut roikkuvat teräsvaijeriin kytkeytyneenä irti rungosta.

Kun vaijeriin kiinnittyvä punainen muoviklipsu painetaan jerkin perässä olevaan koloon, koukut asemoituvat paikoilleen ja ovat valmiina vastaanottamaan hauen hyökkäyksen. Samalla vaijeri piiloutuu vatsassa olevaan uraan.

Kalan tarttuessa rigaus vapautuu, jolloin irti rimpuileminen vaikeutuu. Ui kivasti sivuille koukkien kun vavankärjellä nypytetään, oma runkouinti suorakelauksellakin toimii. Hitaasti uppoava.

Koko: 14 cm/74 g
Hinta: 23,95 €

Rapala X-Rap Twitchin’ Shad

Rapala X-Rap Twitchin’ Shad

Rapala X-Rap Twitchin’ Shad

Twitchin’ Shad on pienikokoinen jerkki, jolle viehkeän ulkonäön antavat sisäinen heijastinkalvo yhdistettynä suomukuviointiin, 3D silmiin ja kaikin puolin hienoon viimeistelyyn. Räminäkuulat antavat oman äänimausteensa uintiin, joka on kivasti sivuille ja ylös-alas syöksähtelevää vavankärjellä nypyteltäessä.

Painonsa ja muotonsa vuoksi lentää pitkälle, hitaasti uppoavana kulkee puolisen metriä tai haluttaessa enemmänkin pinnan alla. Kohdelajeina hauen lisäksi esimerkiksi ahven ja taimen.

Koko: 8 cm/13 g
Hinta: 11,95 €

Savage Gear 3D Goby Crank 40

Savage Gear 3D Goby Crank 40

Savage Gear 3D Goby Crank 40

Goby tarkoittaa tokkoa, ja sellaiselta näyttää myös Goby Crank pääpuolestaan. Muu vartalo ei poikkea tavallisesta pulleahkosta syvännevaapusta. Yksityiskohtaisesti pikkukalaa imitoiva väritys, iso nokkalappu, räminäkuulat ja 3D silmät. Hurmaa kaloja ärhäkkäästi hakkaavalla potkulla, jollaisesta esimerkiksi ahvenet ja kirjolohet saattavat pitää. Isosta levystä huolimatta sukellussyvyys jää 1-1,4 metriin. Viime vuonna ensiesittelyssä oli 5-senttinen, nyt sentin pienempi.

Koko: 4 cm/3,5 g

Savage Salt Minnow Pop Walker

Savage Salt Minnow Pop Walker

Savage Salt Minnow Pop Walker

Vaikka nimessä esiintyy ”Salt” tarkoittaen vaapun suuntautumista suolaisille vesille, on Minnow Pop Walker oikein sopivan kokoinen monille kotimaisillekin pintaruoan ystäville kuten hauille, ahvenille, taimenille ja toutaimille.

Upeasti viimeistellyllä, heijastinkalvoin tehostetulla pintavaapulla on sekä popperin että walkerin elkeitä uinnissaan. Vavalla tiheästi nykien vieheen saa sekä plopsuttamaan että koukkimaan sivuille. Mainiot heitto-ominaisuudet, räminäkuulia ja erittäin terävät suolaveden kestävät koukut.

Koko: 6,6 cm/8 g

Scandinavian Tackle Baron

Scandinavian Tackle Baron

Scandinavian Tackle Baron

Solakansutjakka muovivaappu kylkiurilla ja rapinakuulilla. Kourumainen nokkalappu antaa terhakkaan potkun, jossa vauhdin kasvaessa esiintyy myös hiukan hakua. Sukellussyvyys pakkaustiedon perusteella 3 metriä. Vatsassa kolme kookasta kolmihaarakoukkua, jotka risteytyvät keskenään helposti. Kuhan ja hauen uisteluun, keskikoukku poistamalla heittelyynkin.

Koko: 13 cm/18 g

Scandinavian Tackle Luvos

Scandinavian Tackle Luvos

Scandinavian Tackle Luvos

Shad-tyyppinen muovivaappu isolla, eteenpäin sojottavalla syvännelevyllä ja rapinakuulilla. Suomu- ja kiduskansikuviointi sekä 3D-silmät elostuttavat ulkonäköä. Halkoo vettä terävällä tiheällä tirinäpotkulla ja tuntuu kestävän kovaakin kyytiä ja kosken pyörteitä mainiosti. Sukellussyvyys 2 m. Pääsee koekäytössämme ahventen ja jalokalojen ruokapöydälle.

Koko: 6 cm (levyineen 9 cm), 6 g

Spro Iris Fatboy

Spro Iris Fatboy

Spro Iris Fatboy

Pullea nokkalevytön muovivaappu on varustettu erityisen huomiota herättävillä hologrammiheijasteisilla silmillä, pyrstökoukun höyhen-kimallesidoksella ja äänekkäillä kuulilla. Helppoheittoinen pallukka ui suorakelattaessa laimeahkolla kylkiä keikuttavalla liikkeellä mutta virkistyy merkittävästi jerkkaustekniikkaa käytettäessä. Operoi muutaman kymmenen sentin syvyydessä.

Kelauksen pysäytyksessä jää jokseenkin paikoilleen eli on mallia suspending. Soveltuu erityisesti haukien mutta myös isojen ahventen narraamiseen matalista vesistä.

Koko: 8,5 cm/24 g

TUME 15 cm

TUME 15 cm

TUME 15 cm

Kajaanilainen Tuomas Tolonen tuo TUME-vaapustaan uuden, aikaisempia mallejaan suuremman koon. Runko on kuitenkin säilyttänyt lievän epäsymmetrisyyden ollen selästä päin katsottuna hiukan vänkyrä. Muuten kyseessä on perussolakka minnow-tyylin edustaja naamassaan satulalappu.

– Uinti on kapeaa potkua ja vauhdin lisääntyessä löytyy myös pientä hakua. Uintisyvyys on noin 2 metriä ja suositeltu vetovauhti 2,5-5 km/h, Tuomas opastaa. Hienosti maalein, suomufolioin tai hologrammifolioin pinnoitettuja puukuvia kelpaa kuhille ja hauille esitellä.

Koko: 15 cm/17 g

Wiggler Twerky

Wiggler Twerky

Wiggler Twerky

Hyvin perusmallinen pieni räminävaappu, jossa hiukan tavallisuudesta poikkeavaa on kokoisekseen korkea paino ja sisuskalujen todella hillitty rapina. Paino tekee vaapusta loistavan heitettävän ja vaivattomasti syvällä uitettavan. Ui pirteästi väristen ja kaikenlaisia kelausnopeuksia kestäen. Aitoja kaloja matkivat painovärit.

Koko: 54 mm/14 g

Wiggler Wiggtac Wobbler

Wiggler Wiggtac Wobbler

Wiggler Wiggtac Wobbler

Wiggtac muistuttaa vaappua, jonka vuolemisessa puukko on hieman lipsahtanut.

No, kysymys on muovikapulasta eikä valuvirhettä ole tietenkään tapahtunut, sen voi päätellä osaavasta uinnistakin. Tiheähköpotkuista, kylkiä vaaputtavaa menoa höystää vatsasta kuuluva kuulansirinä.

Sukellussyvyydeksi luvataan 4 metriä, eikä kovakaan vauhti tuota vaikeuksia. Kolme erittäin terävää vatsakoukkua pitävät potentiaalisimmat pureskelijat hauen ja kuhan pinteessä.

Koko: 14 cm/27 g

Katso muut uudet vieheet näistä linkeistä!

Lusikat: Grizzly Heksen – Viirastus S1 ja S2
Lipat: Gunki Gennaker – Wiggler Wiggbuzz
Jigit: Daiwa Prorex Craw – Vale Särki
Hybridit: Illex Dera Ball – Rapala X-Rap Peto