Illex Baby Dera Ball

Illex Baby Dera Ball

Illex Dera Ball

Pelästynyttä pallokalaa muistuttava isosilmäinen, elastisesta jigimuovista valmistettu viehe, joka kiinnitetään pujottamalla siima rungon läpi kulkevaa muoviputkea myöten vatsapuolelle. Siihen solmitaan leikarin päässä oleva kolmihaarakoukku.

Koukusta töröttää kaksi metalliviikseä, joiden avulla koukku voidaan asemoida runkoon haluttuun kohtaan.

Dera Ball ui pinnan tuntumassa räpyläpyrstöään vispaten ja lienee herkkua ainakin hauille ja ahvenille.

Koot: 6 cm/11 g ja 8,2 cm/26 g.

Vaaput: Cotton Cordell C07D – Wiggler Wiggtac Wobbler
Lusikat: Grizzly Heksen – Viirastus S1 ja S2
Lipat: Gunki Gennaker – Wiggler Wiggbuzz
Jigit: Daiwa Prorex Craw – Vale Särki

Illex Dunkle

Illex Dunkle

Illex Dunkle

Ilmeikäs kalajigi, jonka etuosan kova sisus verhoutuu kokonaan jigimuovin alle. Etupäähän kiinnittyvät lenkit ja metalliset koukunpitimet, jollaiset ovat sekä vatsa- että selkäpuolella.

Mukana tuleva kaksihaarakoukku on helppo työntää pitimeen, josta se kalan tarttuessa irtoaa. Myös muita koukutusmahdollisuuksia.

Kulkee pintavesissä laimeahkolla runko- mutta eloisalla pyrstöliikkeellä.

Koko: 178 mm/59 g

Kopsu Mollukka

Kopsu Mollukka

Kopsu Mollukka

Kauden erikoisimpiin uutuuksiin lukeutuu ilman muuta Kopsu-lusikoiden isän Timo Koposen askartelema Mollukka. Vastaavanlainen kummajainen tunnetaan maailmalla nimellä Mandula.

Nakkimakkaran mallinen pötkylä rakentuu ytimenä olevaan teräslankaan peräkkäin pujotetuista foamikiekoista, joista osa on yhdistetty toisiinsa liimaamalla.

Väri-ilottelu tuo mieleen klassisen Englannin lakritsin, mutta suomalaisesta vesiluonnosta on kyllä vaikea keksiä mitään imitointikohdetta.

Mollukan keulassa ja peräpäässä heiluu kolmihaarakoukku varressaan lisää foamikiekkoja. Pyrstönä kimppu kumihapsuja, kimalteita tai vastaavaa. Rakentelumahdollisuudet eri värisille ja mallisille vieheille ovat loputtomat. Koponen tarjoaakin Mollukasta nimenomaan rakennussarjoja hintaan 10 e.

Miten moisella sitten kalastetaan? Esimerkiksi kuvan 10- ja 15-senttiset vieheet painavat vain viisi grammaa kappale, joten ne ovat sellaisenaan huonosti heitettäviä ja vahvasti kelluvia. Siksi keulalle pitää liittää sopivan kokoinen paino, esimerkiksi kymmengrammainen kuula.

Mollukka lasketaan pohjalle, jonne se asettuu keskiruumis ja pyrstö pystyssä töröttäen. Uittaminen tapahtuu jigityylisesti vavankärjellä nypytellen ja hissukseen sisään kelaillen. Koposen mukaan viehe on parhaimmillaan kylmänveden aikaan, pyyntikohteena erityisesti kuha ja ahven.

Rapala X-Rap Otus

Rapala X-Rap Otus

Rapala X-Rap Otus

Viime vuonna lanseeratussa Otuksessa yhdistyvät kovamuovinen nokkalevytön etupää ja pehmeä jigimuovinen sirppipyrstö. Nyt vieheestä tulee huomattavasti pienempi, jo ”mökkivirvelilläkin” heitettävä koko.

Helppoheittoinen hybridi ui alle metrin syvyydessä, ei tarvitse välttämättä käsialauittoa.

Tasaisesti kelailtaessa kookas sirppi liehuu vinhasti ja runko keinahtelee. Pysäytettäessä painuu rauhallisesti sirppi lepattaen kohti pohjaa. Pakkauksessa myös varapyrstö, jonka vaihtaminen vaatii koukun ja renkaan irrottamisen.

Koko: 17 cm/40 g
Hinta: 15,95 €

Rapala X-Rap Peto

Rapala X-Rap Peto

Rapala X-Rap Peto

Peto on rakenteeltaan sama viehe kuin Otus, mutta sirppipyrstön tilalla heiluu räpyläpyrstö.  Myös tässä tapauksessa kysymys on uudesta pienemmästä koosta.

Peto on helppoheittoinen, matalissa vesissä pysyttelevä viehe kohdelajinaan hauki. Pyrstö vispaa sitä villimmin, mitä vikkelämmin uittaminen tapahtuu. Myös runkokeikutusta esiintyy. Varapyrstö kuuluu pakkaukseen.

Koko: 14 cm/39 g
Hinta: 15,95 €

Muut uutudet löydät täältä:

Vaaput: Cotton Cordell C07D – Wiggler Wiggtac Wobbler
Lusikat: Grizzly Heksen – Viirastus S1 ja S2
Lipat: Gunki Gennaker – Wiggler Wiggbuzz
Jigit: Daiwa Prorex Craw – Vale Särki